Annons

Helling testar TTA

De båda racingserierna STCC och TTA slås 2013 ihop till en serie. 18-årige Robert Helling från Växjö har bestämt sig för att lämna Radical-klassen som han vann 2011.
Sport • Publicerad 30 oktober 2012

Robert Helling har i Karlskoga fått chansen att testa för Team Brovallen Design och köra en TTA-bil. En test som den unge Växjöföraren gillade skarpt. Han gjorde allt snabbare tider under dagen.

– Det var en givande test och jag fick mersmak av att testa en TTA-bil. Det var lättare än vad jag trodde eftersom bilarna i Radical påminde om TTA. Det var samma mekaniska grepp och dynamik, säger Robert Helling.

Annons

– Farten var ju bekant, lägger Robert till.

Robert Heliing jobbar varannan vecka heltid med att hitta finansiella lösningar för den fortsatta racingkarriären. Och han vet det blir extra tufft när två serier slagits ihop till en.

– Det blir starkare startfält nästa år. Bättre race.

Växjöföraren söker en optimal styrning för nästa år.

Om det inte blir elitserien, vad händer då?

– Då siktar vi mot Porsche-cupen, men just nu är allt en finansiell fråga.

Blir det någon ny test?

– Kanske till våren och kanske utomlands.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons