Annons

Hoppfull Wirdheim sonderar i Japan

Växjös racerförare Björn Wirdheim, 25, står inför ännu ett steg i karriären.
Smp-sporten kan avslöja att Björn och hans pappa/manager Örnulf Wirdheim just nu befinner sig i Japan.
Sport • Publicerad 7 februari 2006
Jagar japanskt. Björn Wirdheim. Foto: SCANPIX
Jagar japanskt. Björn Wirdheim. Foto: SCANPIXFoto: 

Wirdheims sonderar terrängen och studerar olika kontraktsförslag från teamen inom japansk racing.

Mycket talar för att Björn Wirdheim tävlar i japanska Formula Nippon i år.

Annons

- Björn måste till ett team och en serie där han kan vinna tävlingar, har Örnulf Wirdheim konstaterat.

Efter sin seger i Formel 3000 har Björn Wirdheim provat lyckan dels som testförare för Jaguar i Formel 1 2004 och amerikanska Champ Car 2005.

Champ Car blev inte vad Björn Wirdheim tänkt sig. Den från början tänkta välavlönade sitsen i PKV-stallet snodde Cristiano da Matta till sig. Istället hamnade Växjöföraren i betydligt svagare HVM-stallet, som inte alls kunde ge Björn de rätta förutsättningarna, och därför slutförde inte Björn serien.

Just nu åker Björn och Örnulf Wirdheim runt i Japan för att knyta kontakter inom Formula Nippon. En serie som drar enorm publik och som varit en plantskola för Formel 1-stjärnor som Ralf Schumacher och Eddie Irvine.

I Japan finns chansen att få direktkontakt med Formel 1-teamen. I år får jättarna Toyota och Honda sällskap av ett tredje japanskt team.

Björn Wirdheim är i motorkrestar känd för att vara ödmjuk och metodisk. Hans sociala stil och pålitlighet skulle passa utmärkt in i ett japanskt team.

Att bli testförare i Formel 1 handlar om fantasisummor, IndyCar-serien håller på att haverera, och Champ Car är bara intressant om Björn finns i ett toppteam. Wirdheim har kontakter i tyska DTM, men Formula Nippon känns som bästa alternativet för Björn Wirdheim just nu.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons