Annons

IFK Växjö utan ordförande

Jan Bengtsson avtackades efter sina tre år som ordförande i IFK Växjö. Men någon efterträdare till Jan kunde inte den klassiska friidrottsklubben skaka fram vid årsmötet.
Sport • Publicerad 12 december 2013
Jan Bengtsson och Catarina Bacher fick ta emot blommor vid avtackningen.
Jan Bengtsson och Catarina Bacher fick ta emot blommor vid avtackningen.Foto: Sven Elofsson
Pris som årets 16-åringar i IFK Växjö gick till Linn Bengtsson och Olof Östenberg.
Pris som årets 16-åringar i IFK Växjö gick till Linn Bengtsson och Olof Östenberg.Foto: Sven Elofsson

Valberedningen inledde redan i augusti sitt arbete för att hitta en kandidat till ordförandeposten.

Men valberedningen fick inte något ja och då beslöt årsmötet att styrelsen, tillsammans med valberedningen, ska jobba för att hitta en lösning.

Annons

Just nu är ordförandeposten vakant.

– Tre år har gått jättefort, men jag har inte haft problem att hitta fritidssysselsättningar. När jag lämnar som ordförande känns det som allt finns här i IFK Växjö inför framtiden, säger Jan Bengtsson.

– I den styrelse som jag ledde hade vi en bra mix med tre män och tre kvinnor. Vi var födda på 1940-tal, 50-tal, 60-tal, 70-tal och 80-tal. En härlig bredd.

Catarina Bacher lämnade också styrelsen , men i övrigt valdes Göran Ivarsson, vice ordförande, Jan Sandberg, Mirela Lillhav, Mikaela Wieslander, Ulrika Lindh och Katarina Andersson att leda IFK Växjö.

Valberedningens sammankallande blev Per Wisme

Senaste verksamhetsåret gick i stort plus minus noll, eller med knappa 20 000 kronor plus, som resultat. 949 195 kronor är summan av egna kapitalet och därför kan vi sammanfatta ekonomin som god i föreningen.

Hur ser det ut för arenabolaget, frågade någon.

– Även här finns ett plus, men vi måste spara pengar inför framtiden. Det kan bli stora investeringar inom fem-sex år i Telekonsult Arena. Det är en trygghet att vi själva kan bestämma när vi ska gå in med investeringar, svarar kassören Jan Sandberg,

Arenastadens Anders Franzén klubbade i rask takt igenom dagordningen. Men innan dess hade ett antal IFK-are kopplats upp via skype från träningslägret i Sydafrika.

Bland dem årets IFK-are Ellinore Hallin, årets sprinter Alexander Brorsson och årets raket Lisa Linnell.

Annons

De specielle pokalerna till årets 16-åringar kunde dock fysiskt överlämnas till Linn Bengtsson och Olof Östenberg.

Pris som årets ledare fick Ulrika Lindh och pris som årets funktionär fick Martin Joabsson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons