Ingen höjdare för Angelica Bengtsson

”Bara” 4,39 och en åttonde plats i DN-galan. Väckelsångsbördiga Angelica Bengtsson, 20, får inte till det i årets stavtävlingar.
– Jag börjar känna lite press. Jag känner av att folk är otåliga och vill att jag ska hoppa högre. Jag får acceptera att jag är där jag är resultatmässigt, säger Angelica Bengtsson.
Sport • Publicerad 23 augusti 2013
Angelica Bengtsson tackar publiken sedan hon rivit ut sig. 4,39 blev facit för Väckelsångstjejen.
Angelica Bengtsson tackar publiken sedan hon rivit ut sig. 4,39 blev facit för Väckelsångstjejen.Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Hässelbyhopparen gick in i tävlingen på 4,39. En höjd som Angelica behärskat och fint klarade i första försöket.

När ribban kom upp en decimeter högre började Angelicas problem. Det andra av de tre försöken såg bäst ut.

– Jag tog 4,39 och jag tycker att jag hade bra försök på 4,49, säger Angelica.

Angelicas personliga rekord är 4,58, vilket också är svenskt rekord, men det hade inte räckt för pallen igår.

Nu var hon ensam i DN-galans startfält om att missa VM-finalen. Ett startfält som var högklassigt med rutinerade tyskan Silke Spiegelburg, som vinnare med 4,69,

Angelica kan se tillbaka på ett förlorat år. Hon har tränat i Frankrike och lagt om tekniken. Sådant tar sin tid i en tekniskt mycket krävande gren.

All expertis är överens om att den förra juniorvärldsmästaren har betydligt högre höjder i kroppen.

IFK Växjö hade med ett par deltagare i de nationella loppen.

På 400 meter häck var IFK Växjös Evelin Hindrikes trea med 1.02,35 i ett lopp som vanns av Finland Vani Paunonen med 57,98.

IFK Växjös Hampus Widlund nådde även han en tredje plats på 110 meter häck. Hampus hade 14,78 i ett lopp som vanns av Amer Shaker, Irak, med 13,98. Philip Nossmy diskades.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.