Ingen nöjd med kryssmatch

1–1 mellan Älmeboda/Linneryd och Älmhult i går på Kullbergs plan var ett resultat som inte spelade något av lagen i händerna. Det är Älmhults andra kryss den här säsongen, medan Älmeboda inkasserade sin sjätte enpoängare.
Sport • Publicerad 19 juni 2010
Älmhults André Lassen i kamp om bollen med Älmeboda/Linneryds lagkapten Henric Svensson. Efter 90 minuter stod det klart att kampen slutade oavgjord.
Älmhults André Lassen i kamp om bollen med Älmeboda/Linneryds lagkapten Henric Svensson. Efter 90 minuter stod det klart att kampen slutade oavgjord.Foto: Lena Gunnarsson

– Det är bättre att förlora två matcher och vinna en. Med oavgjorda matcher händer det ingenting i tabellen, kommenterade FK-tränaren Jonas Petersson vars lag fortfarande parkerar på åttonde plats, precis över kvalstrecket i tabellen.

Älmeboda/Linneryd har uteslutande fått jobba i uppförsbacke och hämta in underläge till ett slutligt oavgjort resultat. Så också i går.

– Vi skulle behöva göra första målet i matcherna nån gång och slippa jobba i underläge, sa Älmeboda/Linneryds lagkapten Henric Svensson efter matchen.

Och det var ytterst nära att han såg till att ge sitt lag ledningen i går när han i den 18:e minuten tog i för kung, kronprinsessa och fosterland, från 30 meter, men bollen träffade stolpen så det sjöng till ordentligt.

I stället var det Älmhult som satte 0–1 genom en fin nick upp i nättaket av André Lassen i 32:a minuten.

Det var inte helt ologiskt efter en målchansrik första halvlek, där Lassen tidigare hade en nick i ribban och anfallaren Nicklas Bengtsson hade två stolpträffar. Även Älmeboda hade ett par heta målchanser de första 45, men Älmhult ledde välförtjänt i paus.

Tidigt i andra halvlek kvitterade Älmeboda/Linneryd efter en snabb spelvändning där bollen nådde fram till inbytte Christoffer Holmér som iskallt placerade in bollen bakom Peter Lindström i Älmhultsmålet.

Förutom två tunga skott från Älmebodas Dennis Andersson och Joakim Ivansson var det ganska chansfattigt i andra halvlek – tills slutminuterna när Älmhult skapade ett massivt tryck framåt, men Christian Holmi höll tätt och 1–1 var ett faktum.

– Vi skulle ha avgjort i första halvlek där vi hade flera bra chanser. Sedan tycker jag att vi tappade vårt spel i andra. De släppte inte in oss lika mycket och vi fick inte lika stora ytor att jobba på i andra, sa? Älmhultstränaren Kenneth Göransson.

En träffande analys för Älmeboda/Linneryd bjöd på en hel del ytor i första halvlek men stängde igen de samma i andra.

– Jag tycker egentligen att vi hade varsin halvlek. I första jobbade vi inte hem ordentligt med våra ytterforwards och innermittfältarna fick täcka upp och det uppstod onödigt stora ytor. Det rättade vi till det till andra halvlek, sa Jonas Petersson.

Älmhult hade vid seger passerat BK i toppen, men befäste i stället sin andra plats, som man riskerar att bli av med om Rydaholm vinner i eftermiddag.

Älmeboda/Linneryd är som sagt fortfarande på säker mark, men avståndet nedåt i tabellen är oroande litet. Nästa omgång står ett formsvagt Moheda för motståndet, kanske får FK med sig alla poängen hem då?

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.