Ingen Rahm trots tavlorna – Lakerslaget står Fasth

Offensivt årsbästa och defensivt årssämsta gav 5–6 och tre förlorade poäng mot AIK i premiären.
Nu jagar Växjö Lakers revansch.
– Vi spelar om 25 miljoner. Det om något borde vara en morot, säger tränaren Janne Karlsson inför kvällens match borta mot Leksand.
Sport • Publicerad 22 mars 2010
Janne Karlsson hade mycket att diskutera under och efter matchen mot AIK.
Janne Karlsson hade mycket att diskutera under och efter matchen mot AIK.Foto: Lena Karlsson

Vid 18.15-tiden på söndagen kokade han av ilska. Han skrek, sparkade och kastade vattenflaskor. Den normalt hetlevrade Växjötränaren toppade varvtalet i sitt temperaments motor.

Sedan – efter en natts god sömn – var det lugna gatan igen för Janne Karlsson.

– Vi får ta med oss erfarenheterna, säger han med hes röst från spelarbussen på väg mot Leksand.

Förra årets se-och-lära-Lakers har blivit ett vi-ska-upp-Lakers. Det är Karlsson noga med att betona.

– Hela den här säsongen har gått ut på att vi ska lära oss att spela under press. Vi har lärt oss hur vi ska spela för att vara ett oerhört svårslaget hemmalag. Nu står vi inför en fantastisk möjlighet där vi bestämt oss för att vi ska göra allt vi kan för att bli etta eller tvåa i kvalserien. Då kan vi inte bara börja lalla runt. Pressen har vi satt på oss själva för att vi ska vara förberedda på att gå upp.

Lakersbussen innehåller exakt de spelare som var ombytta mot AIK. Det innebär att Nicklas Rahm fortfarande får följa sin arbetsgivares A-lag från läktaren eller – som i kväll – på tv.

Det fanns en hel del insatser från backarna i AIK-matchen som var undermåliga. Mot den bakgrunden: borde inte Rahm vara med i laget?

– Det får stå för dig. Vi spelar med bästa laget. Någon måste stanna hemma och just nu är det Rahm.

Hur nära en plats i laget är Nicklas Rahm?

– Väldigt nära.

Viktor Fasth hade en tung match. Hur har ni analyserat hans målvaktsinsats och vem kommer att stå mot Leksand?

– Vi har gått igenom allt. Det är klart att ingen är nöjd när man släpper in sex mål, men att målen tillkommer berodde på en kombination av dåligt spel i försvarszon och att det knöt sig lite för Viktor. Jag vet dock vilken otrolig vinnarskalle han är och därför står Viktor även mot Leksand.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.