Inget Finland för Matteo

IFK Mariehamn, mittenlag i finska ligan, meddelade Öster att de tackar nej till Matteo Blomqvist-Zampi. Anledningen var att ålänningarna ansåg att Matteo inte var tillräckligt tränad för tillfället.
Sport • Publicerad 7 augusti 2013
Det blir inget Mariehamn för Matteo Blomqvist-Zampi. Arkivfoto
Det blir inget Mariehamn för Matteo Blomqvist-Zampi. ArkivfotoFoto: 

Österforwarden har hamnat i frysboxen och ständigt har Freddy Söderberg och Pablo Pinones-Arce varit tränarnas förstaval som forwards.

Därför har Matteos agent sökt nytt klubbalternativ.

– Jag var inte jättesugen på Mariehamn. Men när de ville se mig valde jag ändå att åka dit för att kolla hur standarden var, säger Matteo.

– Första träningen där gick hur bra som helst. Sedan stördes jag av en lårkaka i vänster ben och nästa träning gick väl så där.

Skadorna har varit ett gissel för Matteo på senare år. Han har ett starkt målsnitt i förhållande till speltid i Öster. En forward, född 1990, som har kapacitet att slå igenom i ny miljö.

– Jag har ett halvår kvar på kontraktet med Öster, men i dagsläget har klubben förklarat att de inte är villigt att förlänga. Som Bosman efter årsskiftet tror jag att jag har flera alternativ att välja bland.

Är du besviken på Öster?

– Jag är besviken över att jag inte fått mer chanser än vad jag fått, svarar Matteo.

När det gäller Andres Thorleifsson, Norrtälje, är det tveksamt om det blir något Österkontrakt.

– Just nu har Andres en bit kvar för att platsa som forward. Det är trots allt bara 13 omgångar kvar, säger sportchefen Peter Kuno Johansson.

– Med lite ytterligare träning kan Andres bli aktuell för oss i framtiden. Han är bra i avslutningsfasen och en bra kille.

Öster möter Häcken borta på söndag. I den matchen är Johan Persson avstängd och Juan Robledo fick i måndags kliva av planen i U 21-laget efter känning i låret.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.