Inget kontrakt för Östers provspelare

De tre provspelarna från Ghana får inga kontraktsförslag med sig hem när de lämnar Växjö.
Sport • Publicerad 18 februari 2011
Daniel Awuni firar sitt 3-0-mål mot Halmstad. Det blir hans enda i Östertröjan.
Daniel Awuni firar sitt 3-0-mål mot Halmstad. Det blir hans enda i Östertröjan.Foto: Lena Gunnarsson

Under en dryg vecka har Samuel Tsikata Mensah, Daniel Awuni och Ranson Arma Amarteye gästat Östers träningar. De spelade även i träningsmatchen mot Halmstad och Östers sportchef Peter Kuno Johansson gillade vad han såg. I dag reser provspelarna tillbaka till Afrika. Utan kontraktsförslag.

– VI har beslutat att inte ta in någon av dem. Vi har inte den tiden att ge dem. Vi tror att de under en tidsrymd kan komma in i det, men vi ville ha mer färdigt, att de tillförde riktig spetskvalitet, säger Peter Kuno Johansson.

Beskedet om provspelarna innebär troligen att årets Östertrupp är spikad.

– Det känns som det i alla fall. Jag tycker det är jätteviktigt att Roar (Hansen) och Kalle (Björklund) får jobba med de här och skapa den gruppdynamiken och att vi har lite is i magen för att se vad som kan behövas. Det finns ett sommarfönster också, men jag tycker att det känns jättebra med de spelare vi har.

Peter Kuno Johansson tycker att försäsongen hittills följt de planer han hade. Flera nyckelspelare är kvar och laget har förstärkts med målvakten Joakim Wulff, Denis Velic och Freddy Söderberg. Den sistnämnde är tänkt som spjutspets och målgörare. Den stora skyttekungen saknades i fjolårets lag.

– Både Matteo Blomqvist-Zampi och Freddy Söderberg är djupledsspelare. Det hade vi inte så många i fjol och nu har vi två. Den egenskapen är jätteviktig.

Vilka förhoppningar kan man ha på årets Öster?

– Jag tycker att vi ska ha som klar målsättning att bli ett stabilt superettanlag. Det skulle vara skönt om vi kan jobba långsiktigt, säger Peter Kuno Johansson.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.