Jacob siktar på revansch efter en spolierad säsong

Han var ett av Tingsryds största löften redan förra säsongen. Men ett rådjur på vägen, en väjning och en volt med bilen ut i skogen förstörde allt. Nu är Jacob Nilsson tillbaka och han gjorde lagets enda mål i premiären mot Västerås.
Sport • Publicerad 15 september 2012
Jacob Nilssons förra säsong i Taif förstördes av en bilolycka. Nu är Taif- talangen tillbaka i fin form.Foto: lena gunnarsson
Jacob Nilssons förra säsong i Taif förstördes av en bilolycka. Nu är Taif- talangen tillbaka i fin form.Foto: lena gunnarssonFoto: 

Oktober 2011. Tingsryds 18-årige forwardstalang åker med en kompis i en bil när ett rådjur plötsligt hoppar ut på vägen.

– Vi fick väja och voltade ut i skogen, berättar Jacob Nilsson som skadade axeln och ådrog sig en kraftig hjärnskakning i samband med olyckan.

En trafikolycka kommer aldrig lägligt. Bara några veckor innan olyckan hade Jacob Nilsson debuterat i allsvenskan med Tingsryd. Nu fick han i stort sett hela säsongen förstörd i ett ögonblick. Han var tillbaka på isen efter två månader, men det blev aldrig något stort genombrott i a-laget.

– Det var svårt att hitta formen sen igen.

Trots skadefrånvaron fick Jacob Nilsson ett kvitto på sin talang under slutet av säsongen. Tillsammans med Växjö Lakers Sebastian Nilsson fick han följa med Tre kronor på ett förberedande VM-läger.

– Det gör att man vill kriga ännu mer, säger forwarden som nu får en ny chans att slå sig in i laget.

I premiärmatchen borta mot Västerås spelade han center i fjärdekedjan mellan Pontus Netterberg och Hampus Gustafsson. Jacob Nilsson tackade för förtroendet genom att göra Tingsryds första mål för säsongen. Det var också hans första fullträff i hockeyallsvenskan.

– Det var skönt att göra första målet och att det lossnade redan i första matchen.

Hur gick det till?

– Vi dumpade ner pucken och jag åkte efter för att checka. Deras back slår pucken i rundeln och den får en konstig studs och kommer ut till mig i slottet.

Jacob Nilssons premiärmål innebar reducering till 1–2 i slutet av första perioden. Tingsryd tryckte på för en kvittering, men i slutet av matchen rann siffrorna i väg och förlustsiffrorna blev till slut 1–5.

– Vi gjorde inte mål på våra chanser. Hade vi satt dem och haft lite stolpe in hade vi vunnit den här matchen. Spelet sitter där.

Kvällens match mot Karlskoga blir Jacob Nilssons 13:e i Tingsrydströjan. Trots den ringa erfarenheten är han en av dem i truppen som spelat flest matcher i grön tröja. Jacob Nilsson ser dock inte problem med att det är så många nyförvärv.

– Det är ett jättebra gäng. Alla har kommit bra in i laget. Det är ingen större nackdel. Vi satsar på en vinst mot Karlskoga, säger Jacob Nilsson som siktar mot playoff med sitt Tingsryd.

Tingsryd–Karlskoga

När och var: I dag klockan 16.00 i Nelson Garden Arena.

Tingsryds premiärmatch: Västerås (b) 1–5.

Saknas i Tingsryd: Tommy Goebel (diskbråck), Kim Karlsson (febersjuk).

Tränaren Petter Nilsson säger: ”Om man ser nyktert på en hockeymatch kan konstateras att allt inte är svart när man förlorar och allt heller inte är vitt när man vinner. Vår match mot Västerås var en sådan match där vi inte fick in pucken. Jag har själv spelat på hög nivå så länge att jag vet att det ibland kan behövas att man sätter en chans för att få vind i seglen”.

Att notera: Det är osäkert om nye forwarden Jordan Knackstedt hinner bli spelklar. Även om han blir det kommer han inte användas särskilt mycket i spel, meddelar Petter Nilsson.

Vårt tips: 3–2.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.