Annons

Jakobsen körde ur för åttonde gången i rad

En uråkning kommer sällan ensam.
I alla fall inte för Kristoffer Jakobsen.
På onsdagen körde svensken ur för åttonde slalomtävlingen i rad.
Alpint • Publicerad 9 mars 2022
Kristoffer Jakobsen. Arkivbild.
Kristoffer Jakobsen. Arkivbild.Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Det är en märklig resultatrad han levererat den här vintern, Kristoffer Jakobsen.

27-åringen fick en strålande start när han i säsongens två inledande slalomtävlingar tog sina två första individuella pallplatser (tvåa respektive trea) i karriären.

Annons

Sedan har det mest blivit pannkaka av alltsammans.

När Jakobsen på onsdagen körde ur i det första åket av Flachaus världscupslalom var det hans åttonde raka uråkning i slalom. Förutom sju världscuptävlingar slutade även OS-slalomen i Peking förra månaden på samma sätt.

På 53 världscupstarter i slalom har Jakobsen stått för 27 uråkningar.

I Flachau hade han inte heller farten med sig. Vid den tredje mellantiden i Flachau låg Jakobsen 1,40 bakom ledande österrikaren Johannes Strolz, och strax därefter grenslade svensken en port och kunde sedan inte annat än att skratta åt eländet.

Vann tävlingen gjorde Norges Atle Lie McGrath, efter två fina åk. Johannes Strolz hade nästan en sekunds ledning på norrmannen inför det andra åket, men höll inte för trycket och slutade strax utanför pallen som fyra. Clément Noël, Frankrike, blev tvåa och Daniel Yule, Schweiz, trea.

För Kristoffer Jakobsen återstår nu bara en chans för att putsa till säsongen något. Den 20 mars avslutas världscupsäsongen i slalom 2021–2022 med tävling i franska Meribel.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons