Annons

Jakobsen till hemlandet efter otäcka kraschen

Cykel • Publicerad 11 augusti 2020
Fabio Jakobsen, till vänster, kraschade otäckt under den första etappen av Polen runt förra onsdagen.
Fabio Jakobsen, till vänster, kraschade otäckt under den första etappen av Polen runt förra onsdagen.Foto: Tomasz Markowski/AP/TT

Tillståndet för Fabio Jakobsen har förbättrats ytterligare. Nu ska den nederländska cyklisten flyttas från Polen till ett sjukhus i hemlandet, skriver hans stall i ett pressmeddelande.

"Fabio Jakobsens tillstånd utvecklas åt rätt håll, till den grad att han på onsdag kommer att flyttas till ett sjukhus i Leiden, Nederländerna, där behandlingen av hans skador kommer att fortsätta", skriver 23-åringens belgiska stall Deceuninck-Quick-Step.

Jakobsen kraschade otäckt på upploppet av den inledande etappen av Polen runt förra onsdagen. Hans tillstånd beskrevs inledningsvis som livshotande men sedan i fredags befinner han sig inte längre i koma och tillståndet har ytterligare förbättrats de senaste dagarna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons