Annons

Jättesuccén: Hovland och McIlroy leder The Open

Storstjärnorna Rory McIlroy och Viktor Hovland har dragit i från i toppen av British Open, årets sista major på herrsidan, som spelas på anrika St Andrews.
Inför den sista rundan är duon 16 slag under par, fyra slag före närmast jagande, efter varsin kanonrunda under den tredje dagen.
Golf • Publicerad 16 juli 2022
Viktor Hovland och Rory McIlroy gjorde båda en kanonrond och leder The Open efter tredje dagens spel.
Viktor Hovland och Rory McIlroy gjorde båda en kanonrond och leder The Open efter tredje dagens spel.Foto: Peter Morrison

Australiern Cameron Smith gick ut i ledarboll tillsammans med sin namne Cameron Young inför den tredje rundan på 13, respektive 11 slag under par.

Cameron-duon spelade förhållandevis stabilt innan ett misstag på det tolfte hålet ställde till det för Smith medan Young tabbade sig på det femtonde. Missarna resulterade i varsin dubbelbogey och båda kommer att inleda den fjärde rundan på 12 slag under par.

Annons

Samtidigt var andra spelare på banan betydligt hetare.

Allra hetast? Norske stjärnan Viktor Hovland och nordirländske diton Rory McIlroy, som spelade tillsammans i bollen bakom.

Siktar mot första majorn

Hovland imponerade genom att gå runt helt bogeyfri, bland annat efter en fantastisk parräddning från vägen på det tuffa 17:e hålet, kallat "Road Hole".

– Det var härligt. Jag har spelat usel golf på sistone så det är skönt att det vänder nu, och särskilt här. Publiken var fantastiskt och att spela med Rory (McIlroy) gjorde det till en speciell dag, säger Viktor Hovland.

Norrmannen, som aldrig vunnit en major, fortsätter:

– Jag är förmodligen underdog men jag har ingenting emot det. Förhoppningsvis kan vi pusha varandra i morgon igen. Jag har aldrig varit i ett liknande läge i karriären, men det är samma känsla oavsett vad du spelar för.

"Behöver göra något liknande"

För McIlroy blev det bogey på samma hål, men han kunde å andra sidan signera en fantastisk eagle på det tionde hålet efter att ha hålat ut från bunkern. McIlroy, med fyra majors på cv:t, har inte vunnit någon sedan 2014.

– Det var riktigt bra. Varje gång du startar ett par slag bakom så är detta den typ av runda du ser framför dig. Jag och Viktor (Hovland) lyfte varandra och är i ett bra läge inför morgondagen. Jag vet att jag kommer behöva göra något liknande då men jag ser fram emot det, säger Rory McIlroy.

Båda spelarna gick runt på sex slag under par och är totalt 16 slag under par. I morgon får de spela tillsammans igen, i ledarboll, när allting ska avgöras.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons