Jesper Jonsson slog personligt rekord

Växjösimmaren Jesper Jonsson avslutade världscupen i Moskva med ett personligt rekord på 200 meter fritt.
Sport • Publicerad 19 oktober 2011
Jesper Jonsson slog personligt rekord på 200 meter frisim. Arkivfoto
Jesper Jonsson slog personligt rekord på 200 meter frisim. ArkivfotoFoto: 

Startlistorna vid världscuptävlingarna i Moskva är snäppet vassare än de vid förra helgens tävlingar i Stockholm. Ryssarna själva kommer med toppad form och framför Jesper Jonsson i resultatlistan på 200 meter fritt fanns både amerikanske Michael Phelps och tyske världsrekordhållaren Paul Biedermann. De tog sig till final. Jesper Jonsson slutade på 22:a plats av 43 startande.

Den 18-årige Växjösimmaren nådde målet och kaklet för åttonde gången efter 1:49.76. Det innebar att han slog sitt tidigare personliga rekord med 16 hundradelar. Det tidigare rekordet tog han i samband med JSM-silvret i Södertälje tidigare i år.

Senare på förmiddagen simmade Jesper Jonsson även 50 meter fritt. Där blev han 23:a med tiden 23.50. Efter världscupäventyret väntar nu uppladdning inför SM som avgörs i Eriksdalsbadet i slutet av november. Där ska Jesper Jonsson slåss om medaljerna.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.