Johan Svensson stannar i Alstermo

Hästö fick nej. Alstermo IF fick ja. Nu har Alstermo sin viktigaste pusselbit inför allsvenskan i hamn, då toppspelaren Johan Svensson stannar.
Sport • Publicerad 11 maj 2010

– Jag vill vara med på Alstermos fortsatta resa. Den resa som började med att vi gick upp i allsvenskan i våras, förklarar Johan Svensson.

Han lägger till ett par meningar som vi väl känner igen.

– Jag trivs bra i laget och i föreningen. Det finns flera personer på orten som jobbar hårt omkring laget.

Allsvenska rivalen Hästö IF i hemstaden Karlskrona jagade Eklövenfostrade Johan Svensson. Johan bad om extra betänketid innan han bestämde klubbvalet.

Det som talade för Hästö var de tolv pendlingsmilen från Karlskrona till Alstermo under senaste vargavintern.

– I slutänden var valet ändå lätt. Jag vill vara med om utmaningen i allsvenskan. Vi har trots allt behållit stommen, med undantag för Jim Sundgren, i laget som gick upp.

Det blir som vanligt i vinter. Johan Svensson och Jonas Holmström pendlar från Karlskrona och plockar upp tränaren Tomas Lundberg i Emmaboda på vägen mot Grytan.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.