Kallio kallast när Lakers tog första segern för säsongen

Finlands sak var Växjö Lakers borta mot Frölunda. Målvakten Fredrik Norrena och forwarden Tomi Kallio blev nämligen lagets hjältar när Lakers vann en dramatisk elitseriematch i Scandinavium med 2-1 efter straffar.
Sport • Publicerad 19 september 2012

Det var ingen stor ishockeymatch - men den kan komma att få väldigt stor betydelse för resten av Växjö Lakers elitseriesäsong. Laget tog nämligen sin första seger för säsongen, och stjärnförvärvet Robert Rosén gjorde sitt första mål.

Men det började oroväckande för Janne Karlssons gäng. Redan efter 4.22 i första perioden stod Mats Rosseli Olsen "naken" vid bortre stolpen när han rakade in 1–0 till Frölunda.

Sedan var Frölunda centimetrar från 2–0 när Lakers målvakt Fredrik Norrena i sista stund la sig på ryggen över en puck som höll på att glida över mållinjen.

Just när det såg ut att fullständigt ha gått troll i Lakers målskytte den här säsongsinledningen kom kvitteringen efter 7.33 i tredje perioden.

Så dags hade coachen Janne Karlsson kastat in Johan Andersson i förstalinan. Men det var Kallio som assisterade Robert Rosén till 1–1, ett mål som godkändes första efter videogranskning.

Efter kvitteringen tog Lakers över spelet inför blott 6 499 åskådare i Scandinavium, den sämsta publiksiffran där på år och dar. I förlängningen drog dock Brad Moran på sig en utvisning och Lakers målvakt Fredrik Norrena fick göra några bra räddningar redan innan straffläggningen.

I den var han omutlig. Precis som hemmakeepern Julius Hudacek. Men i den åttonde (!) straffomgången kunde Kallio dra upp pucken i krysset och skjuta bonuspoängen till Lakers.

Kallio, som tidigare varit en ikon i Frölunda, valde att inte jubla efter sitt avgörande straffmål. Allt av respekt för sin gamla klubb.

Det var för övrigt Kallios andra mål i straffläggningen. Han räddade även kvar Lakers i den sedan Per-Johan Axelsson satt Frölundas första straff.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.