Annons

Kammade noll i fyra mot fem - då föll Troja med 1-2

Powerplay var spelformen som avgjorde gårdagens rysare mellan Troja/Ljungby och Malmö Redhawks.
Matchen slutade 1–2 efter att Malmö gjorde båda målen i PP.
Troja missade alla sina PP, till drygt 2 000 åskådares förtvivlan.
Sport • Publicerad 18 oktober 2012
Lukas Eriksson ger Malmö ledningen med 1-0 bakom Trojas målvakt Jonas Gunnarsson.
Lukas Eriksson ger Malmö ledningen med 1-0 bakom Trojas målvakt Jonas Gunnarsson.Foto: Filip Sjöfors

– Vi hade många PP och bör naturligtvis göra något eller några mål, sa Trojatränaren Patrik Ross som var missnöjd med mycket i sitt lags uppträdande.

– Ett heroiskt boxplay och bra målvaktsspel räddade oss, sa Malmötränaren Ulf Taavola.

Annons

Tredje perioden blev en rysare då Troja i jakten på en 2–2-kvittering fick chansen i tre raka powerplay. Samtliga blev mållösa och det var mycket Malmökeepern Pontus Sjögrens förtjänst.

En bra målvakt ska också ha tur och det hade Sjögren när Justin Kelly prickade stolpen en knappt minut in i tredje perioden.

Det var inte bara tre stycken fem mot fyra-spel under de sista 20 minuterna som fällde Troja.

I första perioden misslyckades Ljungbylaget även att göra mål i fem mot tre under 1.38.

Efter den mållösa förstaperioden föll matchens samtliga tre fullträffar i andra. Lukas Eriksson gjorde 0–1 när Joakim Nettelbladt satt utvisad och Jens Olsson fixade 1–2 när David Åslin befann sig på botbänken.

Däremellan hade Calle Gustafsson reducerat. Trojamålet blev omdiskuterat då Malmö, och inte minst målvakten Pontus Sjögren, tyckte att pucken hade tagit i nätet ovanför plexiglaset innan den gick till Trojas målskytt.

Det var tydligt att trojanerna var frustrerade när det gick emot i andra perioden. Till exempel snackade David Åslin till sig en tia och Viktor Amnér gjorde en eftersläng som gav en tvåa.

Både Patrik Ross och Ulf Taavola tyckte att domarinsatsen från Shane Warschaw var svag och det kan man hålla med om.

– Men det var inte på grund av domaren som vi förlorade. Malmö vann rättvist för att spelarna var mer beslutsamma och konsekventa än oss, sa Patrik Ross som fick se ett mäktigt Trojatryck i tredje perioden.

Pontus Sjögren bombarderades och skotten slutade 164.

Annons

– Jag är inte nöjd med vår prestation, även om vi krigade in i det sista. Vi fick inte till samma go i anfallszonen som vi brukar ha och att många hade fokus på motståndare och domare istället för vårt egna spel tycker jag är mycket märkligt, kritiserade Trojatränaren.

Att det fanns mer att önska av Troja som lag är helt klart, men det fanns individuella toppar.

Som målvakten Jonas Gunnarsson, backarna Daniel Karlsson och Viktor Amnér samt förstakedjans Calle Gustafsson, Justin Kelly och Mikael Ahlén.

Malmö, som inför matchen i Sunnerbohov hade en tung period bakom sig, gjorde en bra defensiv insats i går. Det var verkligen blåställen på.

Och längst bak hade rödhökarna Pontus Sjögren som lämnade matchen med 97,37 i räddningsprocent.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons