Kapten Persson ser fram mot festen

På söndag kommer de till Myresjöhus Arena för att möta sina gamla polare. Förra Österspelarna Johan Persson och Pablo Pinones Arce har inte bara etablerat sig i Hammarby. De har snarare huvudroller i superettans stora publikmagnet.
Sport • Publicerad 27 juni 2014
Foto: BERTIL ERICSON / TT

Se bara på senaste Bajenmatchen mot Jönköpings Södra.

Då bar Johan lagkaptenens bindel runt armen och Pablo gjorde mål i den match som Hammarby vann med 4–0.

– Både Johan och Pablo är jättebra spelare, men jag vill helst inte kommentera spelare i andra lag, säger Östers tränare Roberth Björknesjö.

Roberth talar hellre om hur Öster med löpvillighet och ett aggressivt försvarsspel ska störa tabelltrean från Stockholms söder.

Såväl Östertränaren som Johan Persson tror att söndagsmatchen blir underhållande.

– Det ska bli roligt att komma till Växjö. Jag ser fram emot matchen och den kan bli bra eftersom båda plockade vinster senast, säger Johan Persson, väl medveten om att delar av släkten hemma i Tollarp lär göra besök på Myrans läktare.

Matchen mot Jönköpings Södra var en av de märkligaste som Johan Persson, som kom från Esbjerg till Öster 2011, upplevt.

– Vi hade fyra avslut och gjorde fyra mål. Att få 100 procent utdelning har jag aldrig tidigare varit med om. Att vi var effektivt förstår väl alla, men vi ville få till ett kontringsspel. Två av de fyra målen kom på just kontringar.

Bajen var i svacka och förlorade överraskad emot bottenkrigande Gais hemma. Därför var det viktigt att vända med seger i torsdags inför Öster-besöket.

Johan Persson är egentligen vice kapten, men när Kennedy Bakircioglu varit skadad har Johan fått kliva fram vid sex tillfällen av 14.

– En ära helt klart att vara lagkapten i en av landets stora klubbar, säger han.

Hammarby hade 600 fans med sig till Jönköping och eftersom det är helgmatch lär lika många gröna-vita finnas på plats på Myran.

Hammarby har i landets andraliga ett publiksnitt på 17 500. Bajen har haft fullsatt, 29 400, mot Degerfors och 21 000 mot Varberg.

– Det är helt sagolikt att spela inför vår hemmapublik, säger Johan.

Frågor och svar

med Johan

Är du personligen nöjd med din vårsäsong?

– Det har gått bra i ett spelande lag. Vi vill föra matcherna och jag har samma roll som Roar Hansen gav mig under sin Östertid. Där trivs jag bäst.

Hur är Nanne Bergstrand som tränare?

– Jag är glad över att Nanne ville ha mig i Hammarby. Han är kunnig och tydlig i sitt ledarskap.

Vilka Österkompisar har du fortfarande kontakt med?

– Jag snackar med "Putte" Bojent och Freddy Söderberg då och då.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.