Karekezi intresserar Öster

Nästa vecka kan en ny provspelare vara på plats hos Öster i Växjö. Ett hett namn i klubbens anfallsjakt är Olivier Karekezi.
Sport • Publicerad 12 mars 2010
Olivier Karekezi gjorde elva mål i allsvenskan 2006. Tre av dem kom mot Öster. Här syns han i en duell mot Fredrik Gustafsson.
Olivier Karekezi gjorde elva mål i allsvenskan 2006. Tre av dem kom mot Öster. Här syns han i en duell mot Fredrik Gustafsson.Foto: Björn Lindgren/Scanpix

Den 26-åriga anfallaren kommer från Rwanda. För ett par år sedan spelade han i allsvenskan med Helsingborg. Säsongen 2006 gjorde han elva mål, trots att han hade svårt att slå sig in i laget i konkurrensen med Luton Shelton och Henrik Larsson. Tre av de målen kom i matcher mot Öster. Andreas Ottosson, tränare i Öster, bekräftar att Olivier Karekezi är ett intressant namn.

– Jag har egentligen inga kommentarer. Däremot är det en välkänd spelare som levererat i Sverige. Hans namn har givetvis figurerat hos oss också, säger Andreas Ottosson.

Förra säsongen spelade Olivier Karekezi med klubben Hamarkamratene i norska andradivisionen. Laget åkte ur ligan och hamnade i ekonomiska bekymmer. Mängder av spelare fick lämna klubben och en av dem var Olivier Karekezi. Sedan dess har han letat efter en ny klubbadress. Han har bland annat provspelat hos Sven-Göran Eriksson i Notts County och enligt inhemska tidningar var han nyligen hos Kaiser Chiefs i Sydafrika. Men ännu har inget kontrakt skrivits under.

Andreas Ottosson vill alltså inte bekräfta om det är Karekezi som är på väg till Växjö för provspel. Men nya testspelare är på ingång. Tidigare var det sagt att ett nytt ansikte skulle dyka upp på träningarna redan denna vecka. Nu kan det tidigast bli aktuellt nästa vecka. Anledningen till förskjutningen är visumproblem.

– Jag känner inte att vi ska prata förrän spelaren är på plats. Det är massor av namn som figurerar och mängder av spelare som vill hitta nya klubbar, säger Andreas Ottosson.

När det gäller två andra namn som kopplats till Öster är läget följande:

? Arsim Gashi som var i Växjö på provspel för en tid sedan har nu kommit överens om att bryta kontraktet med sin tidigare klubb, IFK Mariehamn på Åland. Han är därmed fri att söka sig till en ny klubb.

? Joakim Lengyel från Oskarshamn har också varit i Växjö och provtränat. Även hans jakt på ny klubb fortsätter. Senaste stoppet var i IFK Värnamo.

? Ett namn är dock färdigdiskuterat. Oavsett hur det går med rekryteringen av en ny anfallare är inte Tomas Petry aktuell för en fortsättning i Öster.

– Nej, Tomas kommer inte spela i Öster, klargjorde Andreas Ottosson efter matchen mot Halmstad i onsdags.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.