Karin Pettersson ska inspirera ryttare

Theleborgs RS satsar på en ny dressyrtränare i år. Det är planerat att Karin Pettersson, stationerad i Holland sedan 2001, ska komma till klubben och hålla i tredagarsträningar inklusive teori ungefär varannan månad.
Sport • Publicerad 1 mars 2010

– Vi är mycket nöjda, sa Kristina Elgström, en av klubbens instruktörer. Karin blir ett mycket inspirerande tillskott för våra tävlingsryttare.

Det är via en gemensam kompis till Kristina och Karin som kontakten har förmedlats. Eftersom Karin en tid funderat på att hålla lektioner även för svenska ryttare kom erbjudandet lägligt.

– Det här känns jättebra, konstaterade Annika Årdh, medan hennes dotter Alice arbetade hårt med sin ponny Phytagoras.

Karins holländska vardag består av att rida hästar och hålla lektioner. Handels- och tävlingsanläggningen Stal Schennink i Zelhem, en halvtimmes resväg från Arnhem, driver hon tillsammans med sin sambo.

Själv tävlar Karin dressyr i Holland på en nivå som motsvarar den svenska ”Lilla rundan” (Prix S:t George och Intermediaire).

Resultat

Helgen har varit ovanligt tunn på tävlingar. Det är enbart från de regionala ponnyhoppningarna i Tingsryd det finns resultat avseende ekipage från Kronobergs län.

Konkurrensen fortsätter att vara hård för länets ponnyryttare. En hel del ekipage från Jönköpings och södra Kalmar län, Blekinge samt Skåne härjade rejält i resultatlistorna.

Bäst gick det för Hanna Ekenberg, Ljungby RK, med en vinst och en sjundeplacering. Resultaten för Julia Andersson, Gemlaortens SK (GOSK), samt Annie Svensson och Julia Björstrand, Lammhults RK, blev två placeringar var. Elin Edberg från hemmaklubben och Angelika Runesson (GOSK) fick rida in för prisutdelning en gång var.

Så här långt på tävlingssäsongen har Julia Andersson tillsammans med ponnyn Salome tagit vinster och placeringar vid samtliga tillfällen ekipaget varit ute på tävlingar. Nästa helg rids första omgången i hoppallsvenskans division 1. Gemlaortens SK har två lag anmälda. Julia och Salome kommer säkert att bli ett viktigt ekipage i något av lagen.

Marianne Wallin

Ansvarig
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.