Annons

Karlsson: "Vi vann i alla fall"

Spelet var det inte mycket bevänt med. Men tre poäng delas ut varje match, och samtliga gick till Tingsryd.
– Vi vann i alla fall, sa tränaren Martin Karlsson efter 6–4 borta mot Olofström.
Sport • Publicerad 15 december 2013

Den redan klara seriesegraren från Kronoberg har förbrukat alla sina "morötter". Att Taif inte längre har något att spela för har synts till och från i spelarnas agerande. I går var en sådan match, där spelarna nog mer längtade efter ett juluppehåll än efter att bjuda på hockeygodis.

- Alla spelarna ville bara framåt. De halvchansade i egen zon, tappade puck och gjorde fel i sorteringen, beskrev Martin Karlsson spelarnas agerande.

Annons

Matchen i HBM Arena bjöd på tre jämna perioder där det hettade till mellan varven. Filip Owesson gjorde matchens första mål för Tingsryd efter halva första perioden medan Zack Cohen kvitterade för Olofström.

Mittperioden inleddes med tre snabba:

? 2–1 till Olofström efter 1.15 genom Karl Pearson.

? 2–2 bara 25 sekunder senare efter att Jacob Nilsson kvitteringsmålat för Tingsryd.

? 2–3 när Filip Owesson ånyo höll sig framme och fick pucken i nät.

Innan andraperioden var över hade lagen hunnit göra ytterligare varsitt mål (Kristoffer Pihlqvist för Olofström och Markus Persson för Taif).

När tredje perioden var 34 sekunder gammal gjorde Linus Johansson 4–4 och det var precis så jämnt som siffrorna antydde. Men istället för en oviss kamp in i mål avgjordes matchen i praktiken då Olofströms Joel Backesten drog på sig ett grovt matchstraff med drygt åtta minuter kvar att spela. Det gav Tingsryd möjlighet att spela i numerärt överläge i fem minuter, vilket Markus Persson utnyttjade genom att skjuta 5–4.

Samme Persson kunde senare titulera sig hattrickskytt då han skickade in 6–4-pucken i en tom Olofströmskasse.

Tingsryd avslutar på onsdag spelet i division 1 F med toppmöte mot tvåan Kallinge-Ronneby innan man går till juluppehåll och förberedelser för kommande äventyr i allettan.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons