Katten lekte - råttan vann

Skott: 56–14 (17–5, 17–4, 22–5).
Resultat: 1–2 (1–0, 0–1, 0–1).
De osannolika siffrorna är hämtade från torsdagskvällens kvalmatch mellan Åseda IF och Kalmar Hockey i Profilgruppen ishall.
Sport • Publicerad 9 mars 2012
Lars-Erik Thorén i Kalmarkassen. Åsedas Viktor Stensson, som kommer flygande i den här situationen, var en av många hemmaspelare som hade jättechanser.
Lars-Erik Thorén i Kalmarkassen. Åsedas Viktor Stensson, som kommer flygande i den här situationen, var en av många hemmaspelare som hade jättechanser.Foto: Lena Gunnarsson

– Vad ska jag säga? Det var kattens lek med råttan spelmässigt, men vi fick inte in puckarna. Det känns riktigt, riktigt, riktigt tungt, suckade Åsedas tränare Fredrik Pettersson.

Vad gäller spelövertag och målchanser har inte Smålandspostens utsände sett en ojämnare seniormatch i hockey på många år.

Det var Åseda mot Kalmars målvakt Lars-Erik Thorén mest hela tiden.

Vid ett enda tillfälle vann Åseda och det var när Robin Hedström styrde in 1–0 i spel fem mot fyra. Målet kom 16.28 in i första perioden.

Resten vann Lars-Erik Thorén. Bland alla fina parader märktes ett räddat straffslag från Åsedakaptenen Markus Karlsson efter drygt halva matchen. Då stod det 1–1 efter att Markus Arvidsson tryckt in 1–1 efter 9.10.

Åsedas bombardemang mot Kalmars burväktare var mäktigt, precis som hemmalagets ineffektivitet. Visst var Lars-Erik Thorén suverän, men hans arbete underlättades också av att Åsedaspelarna inte gick in rejält på kassen och att många skott kom utan att någon skymde Thorén.

– Vi pratade om att vi måste vara rejälare framför motståndarmålet och att vi skulle sätta puckarna högt när målvakten låg på isen och "simmade". Men vi skymde inte tillräckligt och skotten satt i plexit istället för i målet, konstaterade Fredrik Pettersson med ett snett leende.

– Men sådan här är idrotten, ibland vinner den svagare.

När Åseda missade och matchen led mot sitt slut kom 1–2 som ett brev på posten. Victor Höglund blev Kalmars matchvinnare när det återstod 3.28. Då satt Åsedas Frans Nilsson i utvisningsbåset.

Besvikelsen hos Åsedas spelare, ledare och anhängare var total. Tyvärr visade en del Åsedaspelare osportslighet genom att åka in i omklädningsrummet direkt efter slutsignalen. Ett oacceptabelt uppträdande som borde bestraffas.

Alexander Karlsson var bäste back i Åseda. Främsta kedjan bestod av Viktor Stensson, Andreas Lundgren och Robin Hedström. Även Markus Karlsson gjorde ett gott jobb på forwardssidan.

Totalt sett är det dock bara att bryta ihop och komma igen för Åseda. Hoppet om ett nytt division 2-kontrakt lever inför avslutningsmatcherna mot Sölvesborg borta och Mölndal hemma.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.