Annons

Kemppis ”två klubbar” möts i Smålandsderby

Efter 1–3 mot Kristianstad och 0–5 mot Bröndby är Växjö DFF i behov av en framgång i säsongens tredje träningsmatch – hemma mot IFK Kalmar på lördagseftermiddagen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll • Publicerad 11 februari 2023
Juliette Kemppi spelade i IFK Kalmar förra säsongen. Nu är hon i Växjö DFF. På lördagseftermiddagen möts Växjö och Kalmar på Sportfältet.
Juliette Kemppi spelade i IFK Kalmar förra säsongen. Nu är hon i Växjö DFF. På lördagseftermiddagen möts Växjö och Kalmar på Sportfältet.Foto: Henrik Eriksson
Matchguide

Växjö DFF-IFK Kalmar

Vad: Träningsmatch.

När: Lördag kl 15.00.

Var: Sportfältet, Teleborg.

Tv: Smp.se och minboll.se.

– Så är det. Men IFK Kalmar vill vi alltid slå.., säger DFF-tränaren Olof Unogård väl medveten om att ett Smålandsderby är ett Smålandsderby även på försäsongen.

– Kalmar spelade mest 3–5–2 ifjol, men mönstrade en 4–3–3-uppställningen i träningssegern mot Bromölla, 4–0, senast. Det såg bra ut och nye tränaren Jens Wedeborg verkar snabbt ha fått ihop det, säger Unogård.

Annons

Själv har han en del att fundera på efter vinterns två inledande träningsmatcher, men skadeläget har lättat något inför helgens match.

Såväl Elin Nilsson som spanska nyförvärvet Rosa Herreros saknades senast man ska nu vara uttagningsbara igen.

Däremot finns Nesrin Akgün, Izabell Afram och Hanna Stokki fortfarande på skadelistan.

– Men Nesrin är väldigt nära att vara tillbaka i full lagträning. Det är förstås riktigt positivt, säger Unogård.

Vad är det som inte fungerat i era två första träningsmatcher?

– Mot Kristianstad fanns det bra delar, men insatsen mot Bröndby är vi missnöjda med. Vi släppte in billiga mål och skapade för lite framåt. Men tjejerna har tagit förlusten på rätt sätt. Dom är duktiga på att sortera ut vad som är vad.

För några spelare blir lördagsmatchen lite extra intressant.

Växjös anfallare Juliette Kemppi spelade i Kalmar förra säsongen– och i dagens IFK Kalmar-trupp finns spelare med Växjö DFF-anknytning: Amanda Persson och Violah Nambi. Däremot har Elma Smajic lämnat för Bromölla.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons