Klart: Kofi Adu till Mjällby

Enock Kofi Adu lämnade AIK i december men stannar i allsvenskan.
Mittfältaren är klar före Mjällby.
"En spelare med oerhörd viktig rutin", säger sportchefen Hans Larsson på klubbens hemsida.
Fotboll • Publicerad 8 februari 2021
Enock Kofi Adu, till vänster, lämnar AIK för Mjällby. Arkivbild.
Enock Kofi Adu, till vänster, lämnar AIK för Mjällby. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Adu, som tidigare även tagit två SM-guld med Malmö FF, har skrivit på för två säsonger.

"Adu är en spelare som besitter de egenskaperna vi söker för att fortsätta etablera oss i allsvenskan. En spelare med oerhörd viktig rutin och egenskaper på det centrala mittfältet vi är övertygade om att vi har stor nytta utav. Han visade förra året att det är väldigt kompetent spelare och att Adu väljer Mjällby AIF visar också att klubbens varumärke och attraktionskraft ökat", säger Hans Larsson.

Mer allsvenskt:

+ Danske mittbacken Marco Lund, 24, var tänkt att ansluta till IFK Norrköping från Odense i sommar. Nu är det klart att flyttar till Norrköping omgående.

+ Anfallaren Deniz Hümmet spelade i höstas för Örebro på lån men återvände efter säsongen till Elfsborg. Aftonbladet uppger att Örebro är i färd med att köpa loss Hümmet.

+ Mjällbys försvarare Viktor Agardius uppges vara nära IFK Norrköping. Hans Larsson var han överens med Agardius i helgen om en fortsättning i Mjällby.

– Uppenbarligen så har Viktor ingen moral i kroppen, säger sportchefen till Kristianstadsbladet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.