Annons

Klart: VM-guldlaget tävlar på hemmaplan

Sweden International Horse Show får blågul guldglans.
Nu är det klart att hela VM-guldlaget i hoppning kommer till Friends arena i november.
Ridsport • Publicerad 23 september 2022
Det VM-guldvinnande hopplandslaget kommer till Sweden International Horse Show. Arkivbild.
Det VM-guldvinnande hopplandslaget kommer till Sweden International Horse Show. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det svenska hopplandslaget har skördat framgångar både individuellt och i lag på löpande band. I danska Herning i början av augusti säkrades ett historiskt VM-guld i lag och Henrik von Eckermann blev också världsmästare individuellt.

Men säsongen är inte över och tävlandet pågår för fullt.

Annons

Nu står det klart att hopplandslaget med Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson, kommer till Friends arena i Solna 24–27 november för Sweden International Horse Show. Förutom att tävla ska även landslaget hyllas för sina framgångar.

"Att komma till Friends arena och rida inför vår fantastiska hemmapublik är alltid en av årets absoluta höjdpunkter. Det känns förstås extra kul att för andra året i rad få fira guldmedaljer tillsammans med alla ridsportfans", säger Malin Baryard Johnsson i ett pressmeddelande.

Hopplandslaget tog även OS-guld i lag förra sommaren.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons