Annons

Klent Troja utan chans

Gästande Borås var mer på hugget än Troja/Ljungby och fick med sig tre poäng hem efter vinst med 3-1. Samtliga mål kom i den sista perioden och det var Borås spel i powerplay som kom att avgöra tillställningen.
Sport • Publicerad 6 februari 2006

Redan i det första bytet visade gästerna att det nu på allvar är med och utmanar Pantern om en plats i det kommande play off spelet. Trots att Troja endast låg en poäng bakom Borås i tabellen inför matchen så var det skillnad i intensitet mellan lagen. Troja arbetade sig dock in i matchen efterhand och svarade för den bästa insatsen sedan mötet med Jonstorp på borta is.

Efter två mållösa perioder så var det Borås som tog ledningen efter 7.17. Mikael Hultqvist var målskytten som överlistade duktiga hemmamålvakten Petter Sandström. Nästan direkt efteråt var det Trojas tur att spela med en man mer på isen. Det hela utmynnade i bra tryck och Marcus Niemi kunde kvittera.

Annons

Glädjen i hemma lägret blev dock kortvarig. Fredrik Tideman blev utvisad för en tripping efter 10.30 och tio sekunder senare fick han sällskap på botbänken utav Thomas Fahlqvist. I spel fem mot tre behövde Borås 17 sekunder för att återta sin ledningen och det var Joakim Persson som var siste spelare från Borås på pucken.

I slutet fick Troja chansen att spela i power play. Laget plockade då ut Sandström i ett försök att kvittera men det hela slutade i att Mikael Hultqvist kunde göra sitt andra mål i matchen och punktera tillställningen.

I Troja svarade Petter Sandström för en bra insats i mål och plus går även till andra femman med backarna Fredrik Tideman och Daniel Karlsson. Samt anfallarna Thomas Augustsson, Thomas Fahlqvist och Andreas Wass.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons