Kryss – precis som väntat

Älmeboda/Linneryd håller på att kryssa bort sig självt i tabellen. Gårdagens 1–1 (0–0) i Kronobergsderbyt mot Moheda hemma på Kullbergs plan var lagets åttonde oavgjorda­ match för året.
– Nu ger jag upp, suckade tränaren Jonas Petersson med glimten i ögat.
Sport • Publicerad 1 juli 2010
Sebastian Haraldsson gratuleras av sina lagkamrater i Moheda efter 0?1-målet.
Sebastian Haraldsson gratuleras av sina lagkamrater i Moheda efter 0?1-målet.Foto: Lars-Göran Rydqvist
Ett mer perfekt nickläge än så här får man inte. Erik Karlsson gjorde heller ingen i Älmeboda/Linneryd besviken.
Ett mer perfekt nickläge än så här får man inte. Erik Karlsson gjorde heller ingen i Älmeboda/Linneryd besviken.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Nej, varken Petersson eller hans vilt kämpande gäng tänker ge upp.

Men åtta av tolv oavgjorda.

Vad säger man om det?

– I dag är vi visserligen inte värda poäng, men annars tror jag att det har satt sig i huvudet på killarna att vi inte kan vinna, bara spela kryss. Det är helt sanslöst, sa Jonas Petersson.

Han hade rätt i att Älmeboda/Linneryd kanske inte var laget som gjorde sig förtjänta av poäng i går. Det såg stundom lite stelbent ut, med massor av meningslösa långbollar och ett lag där ingen spelare riktigt kunde eller vågade hålla i bollen mer än ett par sekunder.

Ändå var det Älmebodas Henric Svensson som hade den absolut bästa möjligheten att avgöra. I matchens slutminuter hade han öppet mål fram till 2–1, men sköt bollen en bit över ribban. Henric Svensson var dock ingen syndabock. Tvärtom. Utan hans snabba dragning förbi ”sin” Mohedaback följt av ett inlägg som gav Erik Karlsson öppet mål (med huvudet) hade hemmalaget förmodligen inte ens plockat poäng.

Nej, det var Moheda som stod för liret, för det kontrollerade och vackra spelet den här kvällen. Sergej Prigodas lag har hittat en ny balans i laget och tränaren själv var full av tillförsikt.

– Vi kommer att göra en mycket bra höstsäsong. Vi rullar boll bra i dag och efter paus blev vi noggrannare och distinktare i vårt spel. Visserligen ingen seger, men det känns ändå bra att se att spelet fungerar igen, sa Prigoda.

När samarbetet mellan rappe högerbreddaren Armin Muratovic och toppforwarden Sebastian Haraldsson tog fart på allvar hängde inte Älmeboda/Linneryd med. Ett par snabba dribblingar och ett snabbt inlägg längs marken från Muratovic var vad som krävdes för att servera Haraldsson ett perfekt läge som resulterade i 0–1 efter 55 minuters spel.

Därpå följde ett antal riktigt vassa kontringar för Moheda, där Haraldsson och Axel Nilsson var oerhört nära att punktera matchen.

Men seriekryssaren Älmeboda/Linneryd reste sig ännu en gång. För sjätte gången hämtade man in ett målunderläge till poäng, vilket bevisar den lagmoral som finns i laget.

Henric Svensson är redan nämnd som ett av få direkta plustecken i hemmalaget. Mittbacken Tobias Johansson var ett annat.

Förutom det redan nämnda utmärkta samarbetet Muratovic/Haraldsson stack Anton Johansson och Anton Wijk ut i ett trevligt spelande Moheda.

Domaren Martin Gustafsson valde att fria hellre än fälla, och det gjorde han rätt i. Följden blev en match med bra flyt och få protester.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.