Annons

Kvaljakt mot serieledaren

Växjö-Västerbotten 1-0.
Hockeyfesterna i Lakerdome avlöser varandra det här veckoslutet, och det handlar om Växjö Lakers mot de två klassiska och SM-guldmeriterade Västerbottenlagen Björklöven och Skellefteå.
Sport • Publicerad 4 februari 2006

I morgon eftermiddag är det dags för fest nummer två. Då kommer den stjärnspäckade serieledaren Skellefteå till Lakerdome och det vore märkligt om inte fredagskvällens på tok för låga publiksiffra 2 647 slås med råge.

Ett formstarkt Växjö Lakers som nosar på en plats i kvalserien mot en tabelletta som vimlar av namnkunniga spelare, vad mer kan man begära?

Annons

- Vi behöver en full hall, det skulle öka våra chanser, sa Lakerstränaren Jocke Fagervall med vädjan i rösten.

Tidigare Modoiterna Magnus Wernblom, med 34 framträdanden i Tre Kronor, och Anders Söderberg är två kändisar i Skellefteå som med 44 gjorda poäng var toppar sitt lags liga över mål och assist.

Veteranen Johan Åkerman har gjort 42 poäng, varav hela 33 assist. Fredrik Öberg med 35 och Brett Harkins med 27 är två andra effektiva Skellefteåspelare.

Utöver de nämnda poängmaskinerna har Skellefteå en mängd elitseriemeriterade spelare, till exempel Per-Aton Lundström och Fredrik Krekula.

Som om inte detta var nog finns tjeckiske stjärnbacken Libor Prochazka med och förgyller truppen.

Kryssade borta

Denna Skellefteåtrupp kryssade Växjö Lakers mot på bortais.

Som Växjös hockeystolthet spelar hockey just nu kan det bli bättre än så i morgon.

- Vi ska gå in och våga vinna. Vi tänker inte vika ner oss för att det står Skellefteå på motståndartröjorna, klargjorde Jocke Fagervall som nu skaffat sig ett lika stort självförtroende som sina spelare.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons