Lagkapten med flera anledningar att fira

Först gjorde Johan Markusson en kanonmatch mot Leksand.
Sedan klappades Växjö Lakerskaptenen in på isen två gånger av överlyckliga Lakejer.
Som grädde på moset bjöd hans Emma på ett puss- och kramkalas på läktarplats.
Sport • Publicerad 6 mars 2010

– Hon har fått leva i det här också, klart att vi är glada, sa Johan Markusson och avslöjade att han och Emma ska gifta sig i sommar.

Markusson var omtumlad av allt firande efter matchen mot Leksand.

– Det är fantastiskt kul, superlativen räcker inte till. Hyllningarna från fansen var helt sanslösa, det var så man rodnade. Bättre känsla än så här går nog inte att få.

Fredagskvällens säkrade kvalserieplats och firandet i en kokande Växjö ishall är bland det bästa Johan Markusson varit med om i hockeykarriären.

– Det är fullt i klass med playoffvinsterna mot Troja och Almtuna förra säsongen.

– Vi hade en jätteanspänning i nyckelmatchen mot Almtuna i onsdags och ändå var vi inte riktigt klara. Därför blir det extra glädje när man får säkra allt på hemmaplan inför en fantastisk publik, sa Johan Markusson som nu får ladda för sin andra raka kvalserie till elitserien.

– Vår målsättning har hela tiden varit att göra ett bättre resultat än förra säsongen. Nu har vi chansen att infria den.

Först kvalserie och sedan giftermål med Emma.

Vilken vår och sommar Johan Markusson har att se fram emot.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.