Annons

Lakers Eddie Larsson: "Vi var värda minst två poäng"

Efter gårdagens 2-1-triumf vann HV 71 grundseriens inbördes möten mot Växjö Lakers med 4–1.
Men tabellen visar ändå att det är Växjö Lakers som är Smålands bästa hockeylag. Lakers är fyra på 80 poäng och HV 71 nia på 65.
Sport • Publicerad 7 februari 2014
Eddie Larsson gjorde en stark insats borta mot HV71. Men till några poäng för Lakers räckte det inte. Foto: LENA GUNNARSSONFoto: 
HV:s Stefan Johansson har skjutit ett inte alltför märkvärdigt skott som Scott Munroe i Lakers kasse släppt förbi sig. 2-1 till HV. Foto: LENA GUNNARSSONFoto: Lena Gunnarsson
HV 71:s back Anssi Salmela har kvitterat till 1-1. Detta i ett läge då Lakers tycktes ha kopplat grepp om matchen. Foto: LENA GUNNARSSONFoto: Lena Gunnarsson

– HV är det lag som man hatar mest i serien och det känns inte bra att ha förlorat fyra gånger. Men förhoppningsvis får vi mötas i slutspelet och där det vår tur, det vågar jag lova, sa Lakersbacken Eddie Larsson efter torsdagskvällens derby i Kinnarps Arena.

Eddie, som fyller 23 år om en dryg vecka, håller på att växa ut till en riktig storback i Växjö Lakers. Han har imponerat stort i de senaste matcherna.

Annons

Inte minst i går då han hade mest istid av alla Lakerslirarna. Eddie spelade 21 minuter och 48 sekunder. Närmast Larsson i speltid var Ville Varakas (19.59) och backkollegan Niclas Lundgren (19,34).

– Att man orkar spela mycket visar att man har skött sommarträningen. Jag har också legat i på träningarna när jag inte fått spela så mycket, sa Eddie som fått chansen ordentligt när Lakers drabbats av skador på backsidan.

– Det gäller att ta chansen, det krävs mycket för att ta sig i det här gänget.

Förra säsongen lirade Eddie allsvensk hockey för BIK Karlskoga.

Det har tagit lite tid att anpassa sig. Nu spelar jag på en mycket högre nivå där allt går snabbare. Jag tycker att det har gått bra för mig ett tag nu.

Eddie Larsson har fått mycket förtroende av Lakerstränaren Sam Hallam. Den reslige backen spelar i fem mot fem, boxplay och powerplay.

– Att spela i PP är lite ovant för mig, det har jag inte gjort på tre-fyra år.

Förutom ett lugnt och säkert backspel fick Eddie även nöjet att göra poäng i går då både han och Ville Varakas fick assist på Erik Josefssons boxplaymål.

Eddie har Niclas Lundgren som backpartner och tillsammans utgör de ett mycket starkt backpar.

– Jag och Niclas har en mycket bra kommunikation med varandra. Vi snackar med varandra både på isen och i båset efter varje byte.

Annons

Eddie Larsson tyckte att hans Lakers borde fått en bättre utdelning mot HV 71 i går.

– Vi var värda minst två poäng. HV var lite bättre i första perioden, men sedan tycker jag att vi tog över.

I morgon spelar Lakers i Luleå och det är sista matchen före OS-uppehållet. Eddie Larsson räknar med att hans Lakers sedan får lira SM-slutspel.

– Det tror jag. Efter uppehållet har vi fyra hemmamatcher.

De nu skadade toppbackarna Sebastian Erixon och Noah Welch lär vara tillbaka efter uppehållet och då hårdnar konkurrensen ytterligare.

Men Eddie Larsson lär det bli svårt att peta efter hans fina insatser den senaste tiden.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons