Lakers krossade Tingsryd

Att det skiljer 11 placeringar och 47 poäng mellan Växjö Lakers och Tingsryd i hockeyallsvenskan blev uppenbart i går.
Hockeyderbyt i Dackehallen slutade med total utklassning från bortalagets sida. 7–0 (1–0, 4–0, 2–0) slutade matchen inför 3232 åskådare.
Sport • Publicerad 1 februari 2011
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist

– Att förlora med så här stora siffror hemma är förstås tråkigt, konstaterade Joakim Fagervall, tränare i Tingsryd.

– Vi har vunnit mycket och har ett bra grundsjälvförtroende som inte Tingsryd har, sa Växjötränaren Janne Karlsson.

Den i inledningen av matchen så röststarka hemmapubliken hade redan tystnat efter andra perioden och det var de tillresta Växjösupportrarna som hördes mest till slut.

Efter en spelmässigt jämn inledningsperiod i högt tempo, där Lakers fick med sig 1–0 genom Daniel Åhsberg, var det sedan rena rama propagandauppvisningen från gästande Lakers.

Två snabba mål och sedan var matchen mer eller mindre körd för Taif. Lakersspelarna styrde och ställde på isen, medan hemmaspelarna uppträdde förvirrat och panikslaget.

I tur och ordning sköt Blaz Gregorc, Johan Andersson, Erik Josefsson och Joakim Hillding mål och skrev 0–5 på resultattavlan inför tredje perioden.

Taif bytte ut målvakten Tero Leionen och in kom Victor Tisell, men matchen hade redan förlorats och Oscar Alsenfelt i Växjökassen höll sin sjätte nolla för säsongen, medan Erik Josefsson passade på att göra hattrick genom ytterligare två mål till 7–0.

– Jag tycker vi gör det bra i första perioden, förutom vid målet där vi tappar markering vid blålinjen. I andra börjar vi helt plötsligt tulla på lite regler och yrar runt och letar positioner, sa Joakim Fagervall som tog timeout efter 0–2 tre minuter in på andra perioden.

– Jag ville få till ett brejk och försöka komma tillbaka till grunderna, förklarade Fagervall, men i stället fortsatte Lakersdominansen och det virriga hemmaspelet.

– Nu handlar det om att hitta ett botemedel och stoppa blödningen. Vi pratar väldigt mycket om att vi ska våga spela och inte bara slänga i väg pucken och jag tror att det är på det sättet vi kommer att vinna i längden.

Med 0–5 inför tredje perioden var matchen avgjord och tränaren för den allsvenska serieldaren, Janne Karlsson, var belåten efter matchen.

– Jag är alltid orolig inför match mot Tingsryd och att jag är jättenöjd med att få vinna med 7-0 i ett derby på bortaplan.

När kände du att matchen var avgjord?

– Som tränare är jag inte sån som slappnar av, men efter 5-0 inför tredje kändes det naturligtvis bra. Vi vårdar pucken och spelar efter situationerna i sista perioden, sa Karlsson vars Lakers går en ny derbydrabbning till mötes i morgon mot Troja.

För Tingsryd väntar bortamatch mot Malmö i morgon och frågan är om det är dags för Fagervalls första seger som Taiftränare?

– Inte Fagervalls seger, utan Tingsryds seger. Det är för Tingsryds AIF vi spelar, svarade Joakim Fagervall.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.