Annons

Lakers sportchef: "Pratar inga kontrakt under säsongen"

Snart vet vi om Växjö Lakers är ett elitserielag även nästa säsong. Tio spelare har kontrakt.
– Vi vet jättemycket om framtiden. Vi ska spela hockey nästa säsong också, säger sportchefen Henrik Evertsson.
Sport • Publicerad 15 februari 2012

Växjö Lakers snygga 4–1-seger mot Skellefteå gav en perfekt start på slutstriden i grundserien. Tre nya poäng tog bort de allra värsta mardrömmarna inför kvällens match mot Linköping. En vinst innebär sju sköna poäng till kvalserien. Men samtidigt kan en förlust göra att det hemska bara är en poäng bort.

Tjecken Tomas Netik gjorde det avslutade Växjömålet mot Skellefteå. Tillsammans med landsmannen Karel Pilar är han under säsongen 2011/2012 sist in i det lag som nu ska fixa nytt kontrakt och kanske till och med ett slutspel. Sportchefen Henrik Evertsson kan blicka framåt.

Annons

I dagsläget har tio spelare i Växjös trupp kontrakt över kommande säsong. På backsidan är det Jonas Holös, Johan Jonsson och Tom Linder. Framåt finns Brad Moran, Dennis Rasmussen, Tomi Kallio, Gustav Hjalmarsson, Mikael Eriksson, Johan Andersson och Jan Urbas med även nästa säsong. Några övriga förlängningar diskteras inte i dagsläget, trots att spelare som Ilkka Heikkinen, Oscar Alsenfelt, Liam Reddox, Erik Josefsson och Mike Iggulden har utgående kontrakt.

– Vi pratar inga kontrakt under säsongen. Det har vi nästan aldrig gjort. Det var Josh MacNevin vi förlängde med tidigt, annars har det som mest varit en-två spelare som varit hos oss länge under säsong. Jag är av den bestämda uppfattningen att när du spelar hockey så ska du spela hockey, säger Henrik Evertsson.

Har spelarna under kontrakt klausuler som gör att de kan lämna vid nedflyttning?

– Jag vill inte säga något om kontraktsdetaljerna. Det gör jag aldrig, säger sportchefen.

Som allsvenskt lag var Växjö Lakers spelare högvilt bland elitserieklubbarna. Det innebar ofta ganska stor omsättning mellan varje säsong. Henrik Evertsson tror att det blir färre förändringar om klubben lyckas etablera sig i elitserien.

– Jag vet inte om det är positivt att ha många spelare under kontrakt. Det kan också vara något negativt.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons