Lakers vilade på skridskorna

En seger borta mot Borås, samtidigt som Leksand förlorade hemma mot Västerås, skulle betytt att Lakers vann allsvenskan.
– Visst hade det varit kul att komma etta. Men etta, tvåa eller trea spelar ju ingen roll när det gäller kvalserien, säger Lakerstränaren Janne Karlsson som får klara sig utan Christopher Liljewall i två av kvalmatcherna.
Sport • Publicerad 7 mars 2010

Nu förlorade Lakers mot Borås med 1–3, medan Leksand besegrade Västerås. Samtidigt slog AIK Malmö och passerade Lakers i sluttabellen.

– Jag tror inte ens det delas ut någon plakett till det lag som vinner allsvenskan. Vi har tagit ut oss ordentligt på slutet och nu har vi två veckor på oss att förbereda oss ordentligt. Det är först när kvalserien startar (21 mars) som vi ska vara riktigt på tårna, säger Janne Karlsson. säger Janne Karlsson.

För är det något man inte kan beskylla Lakerslirarna för att de var i går, var på tårna. Hockeymatchen som utspelade sig i Borås ishall var riktigt medioker. De tuffa närkamperna lyste med sin frånvaro och kämpaglöden, som vi bland annat såg senast mot Leksand, såg ut att ha gått upp i rök

Lakers ställde upp med 17 utespelare och två målvakter.

Bland annat fick Viktor Fasth vila, liksom Anton Hedman och Johan Markusson som har lite ”småskavanker”. Josh MacNevin ordinerades vila eftersom han ådrog sig en lättare hjärnskakning i fredags mot Leksand. Dessutom lider Peter Tsimikalis sedan tidigare av huvudont (oklar när han kan komma med igen).

Robert Rosén gjorde Lakers mål till 1–0 efter 7.35 när han bröt ett uppspel i mittzon och fintade bort Boråsmålvakten. Roséns 27:e mål den här säsongen och han slutar på tredje plats i allsvenskans poängliga med 57 pinnar.

Röglelånet Christopher Liljewall gjorde i går sin 20:e match i Lakers tröja och av de tio matcher som återstår i kvalserien kommer han bara att spela åtta.

– Det bestämdes när jag gick till Lakers att jag inte skulle spela mot Rögle om vi hamnade i ett eventuellt kval mot varandra. Det känns lite surt såklart, men samtidigt hade det kanske inte känts riktigt rätt heller, säger den 20-årige centern.

Rögle har dock fortfarande rätten att återkalla Liljewall till kvalserien. Något som Christopher varken tror eller hoppas på.

– Jag har inte hört något och nu spelar jag här i Växjö. Jag tror att vi har en jättemöjlighet i kvalserien. Kanske har vi inte de stora namnen som Rögle, Södertälje och Leksand, men vi har ett grymt go i laget.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.