Annons

Lammhult drar sig ur trean

IFK Lammhult byter kurs och satsar på lokala och regionala spelare istället för utländska importer.
Och drar sig ur division 3.
Sport • Publicerad 4 december 2013
Tillbaka på NorrvallaRichard Andersson är fotbollsansvarig i IFK Lammhult, klubben i hans hjärta. Richard inledde sin fotbollskarriär i blåvita IFK som sexåring.
Tillbaka på NorrvallaRichard Andersson är fotbollsansvarig i IFK Lammhult, klubben i hans hjärta. Richard inledde sin fotbollskarriär i blåvita IFK som sexåring.Foto: Lars-Goran Rydqvist

– Elva spelare ur A-truppen från 2013 har lämnat och flertalet av dem är utländska spelare. Vi tycker att det var fel satsning för byn, vi vill satsa på mer egna, lokala och regionala spelare, säger Richard Andersson som sedan i höstas är fotbollsansvarig.

– Våra egna ungdomar ska kunna ha chansen att spela A-lagsfotboll, så är jag uppväxt och så vill jag ha det.

Annons

Richard, som inledde sin fotbollskarriär i IFK Lammhult som sexåring och som upplevde sina höjdpunkter på seniornivå med division 2-spel i Växjö BK, är för tillfället ensam ansvarig för det administrativa jobbet med klubbens seniorfotboll.

I höstas, efter ett stort medlemsmöte, slutade nämligen den sittande fotbollssektionen och en ny väljs vid årsmötet den 12 januari.

– Det var många åsikter på medlemsmötet, man var rädda om sina ungdomsspelare, och det togs beslut om att det ska satsas på lokala och regionala spelare. Vi vill lyfta fram juniorer och därför går vi ner till elitfyran för att bygga långsiktigt. Att spela i division 3 med många unga killar skulle ha gjort mer skada än nytta, säger Richard Andersson som märker att vindarna i Lammhult har vänt under hösten.

– Sponsorer har kommit tillbaka nu när något nytt och positivt händer och jag tror att det blir bra nästa år.

Richard tror också att blir lättare att rekrytera spelare nu när långresorna i nordöstra trean inte blir av.

En annan nyhet i Lammhultsfotbollen är att division 6-laget Lammhults BK, med bara några år på nacken, läggs ner och går in i IFK:s verksamhet.

– 10–15 spelare därifrån kommer att ingå i vår seniortrupp, räknar Richard Andersson med.

Gångna säsongen slutade IFK Lammhult sexa i division 3 Sydöstra Götaland.

En bra placering för en nykomling, men att döma av Lammhultsbornas och många av medlemmarnas åsikter var det uppenbarligen en satsning som kostade mer än den smakade.

Många tyckte att IFK Lammhult hade förlorat sin identitet och få var bekanta med spelarna som uppträdde i den blåvitrandiga IFK-tröjan.

Med Richard Andersson som garant ska det bli annorlunda stämning i byn och på Norrvalla.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons