Liam Reddox tillbaka i Växjö Lakers

Efter en seger och en förlust är det dags för träningsmatch nummer tre för Växjö Lakers.
I kväll tar elitserienykomlingen Rögle Bandyklubb emot i Lindab Arena.
Sport • Publicerad 22 augusti 2012

Försäsongen är tiden på året då det gäller att hitta fel och reparera dem och att komponera ihop olika formationer och studera var personkemin fungerar bäst. Sällan eller aldrig sitter spelet som det ska. Eller som Växjö Lakers tränare Janne Karlsson beskriver nuet:

– Vi har en bra bit kvar att vandra. Träningarna fungerar väldigt bra medan det sett ut lite sisådär under matcherna. Det positiva är att vi kan bli mycket bättre på det mesta. Känslan är bra. Det ska helst inte gå för bra under en försäsong heller.

Träningsmatchandet inleddes med en nollning av Leksand (4–0) på bortais innan man föll tillbaka med 2–5 mot Frölunda i Frölundaborg. Nu fortsätter Växjö Lakers sin räcka med bortamatcher genom att resa mot Skåne.

– Rögle bevisade redan i våras genom att gå upp att de är tillräckligt bra för elitserien. Det vimlar redan av ung otrolig talang i deras trupp som kanske redan nu kan få skjuts på laget. Rögle har också värvat flera tunga namn och jag vet att fler spelare är på väg in. Rögle blir inget stryklag i år utan kommer att vara med och tampas, säger Janne Karlsson.

Vad vill du se mot Rögle? Vad är viktigast just nu?

– Att hålla ihop laget, både med och utan puck. Under de tidigare matcherna har det varit för liten tankeverksamhet i spelet. Det måste vi jobba med och bli bättre på.

I laget testar man nu en potentiellt produktiv kedja där Brad Moran centrar Petr Vampola och Liam Reddox.

– Moran är otroligt puckskicklig, liksom Vampola medan Reddox står för drivet. Tanken är att det ska slå väl ut, säger Karlsson.

Så här spelar Växjö Lakers i kväll:

I mål: Fredrik Norrena (Mattias Modig)

Backparen: Jonas Holös, Jeremias Augustin – Kristofer Berglund, Björn Karlsson – Tim Heed, Niclas Lundgren.

Kedjeformationer: Gustav Hjalmarsson, Robert Rosén, Tomi Kallio – Liam Reddox, Brad Moran, Petr Vampola – Steve Saviano, Dennis Rasmussen, Jan Urbas – Johan Markusson, Erik Josefsson, Alexander Johansson, Mikael Eriksson (dessa fyra alternerar).

Saknas: Johan Andersson (lätt skada), Tom Linder (avstängd), Noah Welch (har precis kommit till Växjö och ännu ej tränat med laget).

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.