Lindbloms succéstart – målskytt igen

Oskar Lindbolm har fått en rivstart på NHL-säsongen efter cancersjukdomen.
I natt satte han sitt andra mål på två matcher, när Philadelphia Flyers besegrade Pittsburgh Penguins med 5–2.
Ishockey • Publicerad 16 januari 2021
Philadelphias Oskar Lindblom, till höger, firar sitt mål mot Pittsburgh med lagkamraten Scott Laughton.Foto: Chris Szagola/AP/TT

Tillbaka från cancersjukdomen gjorde Oskar Lindblom mål direkt i säsongsdebuten i NHL härom dagen, då Philadelphia slog Pittsburgh med 6–3.

Natten till lördagen möttes lagen igen – och också denna gång slog svensken till – även om det var ett mål han satte i tom kasse när det var drygt två minuter kvar och Pittsburgh jagade reducering.

Storstjärnan reducerade

Philadelphia hann göra 3–0 i den första perioden, innan lagets storstjärna Sidney Crosby lyckades reducera i den 13:e minuten, då kanadensaren i powerplay chippade in en passning från Jack Guentzel bakom Philadelphia-målvakten Carter Harts rygg.

Strax därpå styrde lagkamraten Brandon Tanev in pucken efter ett snabbt anfall av Jared McCann.

Men närmare än så kom inte Pittsburgh.

Ett snabbt passningsspeI i den tredje perioden resulterade i Travis Konecnys tredje mål i matchen och Philadelphia drygade därmed ut till 4–2.

Pittsburgh tryckte på för att komma ikapp och tog ut målvakten, men efter att ha sjabblat bort pucken i anfallszon kunde Oskar Lindblom enkelt åka sig fri och styra in det sista målet i den tomma kassen.

Lindblom gjorde visserligen NHL-comeback redan i sommarens slutspel efter att ha avslutat cancerbehandlingen, men då blev det bara en match. Han fick diagnosen Ewings sarkom, ett slags skelettcancer, i december 2019.

Nådde milstolpe

Matchen mellan Colorado och St Louis slutade med en fullständig kross där St Louis, som vann Stanley cup 2019, besegrades med hela 8-0. Lagkaptenen Gabriel Landeskog gjorde två mål och André Burakovsky gjorde ett.

För Landeskogs del innebar det andra målet NHL-karriärens 200:e.

– Det var kul att få göra ett par mål och nå den noteringen. När man är mitt uppe i det åker man väl i och för sig inte omkring och tänker på sådana milstolpar, men det är såklart kul och efter karriären kommer jag säkert vara stolt, säger Landeskog till Sportbladet.