Lindströms låt leder Lakejerna

Förlust mot AIK och förlust mot Leksand. Växjö Lakers spel verkar vara i disharmoni – trots Peter Lindströms harmonier...
Sport • Publicerad 24 mars 2010

"Peter vem?" hör jag er säga.

Lindström är inte hockeyspelare - men väl en hockeyintresserad musiker från Växjö.

Snart släpper han en CD-singel som hyllar Växjö Lakers supportrar Lakejerna.

"När andra går på knäna, då ser du mig trygg. Med is i min mage och stål i min rygg" lyder några av textraderna i låten "Is och stål".

Om Lakejerna hade is i magen i går är osäkert – Lakers spelare hade det inte. Och Peter Lindström fick fel när han före matchen tippade att Lakers skulle vinna med 4–2.

Vänder man på siffrorna får vi Lindströms ålder. 24-åringen växte upp i Lammhult och gick i skola i Växjö innan han började se sig om i världen.

Han har spelat musik på café och barer i länder som USA, Japan, Australien och Nya Zeeland. I det sistnämnda landet arbetade han även på fiskebåt.

– Parallellt med musiken vill jag utbilda mig till sjökapten, säger Peter som alltså valt att skriva något så ovanligt som en lugn kampsång.

– Det är mycket hårdrock i hockeysammanhang. Därför tycker jag min låt fyller ett tomrum.

Vems var idén att göra en låt om Lakers Lakejer?

– Min egen. Jag är lokalpatriotisk och tycker det är kul att det går bra för en ung klubb som Växjö Lakers och deras supportrar.

Lindström framför bara egna låtar och avslutar "Is och stål" med att sjunga: "För alltid Lakej, så ska du minnas mig".

Är du så stor Lakers-supporter att den stora tatueringen du har på bröstet på skivomslagsbilden är äkta?

– Nej, jag får erkänna att den inte är äkta. Men jag missar ogärna en Lakersmatch om jag är hemma i Växjö, svarar Peter Lindström.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.