Annons

"Linköpings själ" sänkte Lakers

Han fick pris före matchen och hyllningar efteråt.
Däremellan sänkte han Växjö Lakers.
Lördagen ägdes av Linköpings HC-ikonen Magnus Johansson, 40.
Sport • Publicerad 15 december 2013
Alexander Johansson kämpar framför Linköpings mål.
Alexander Johansson kämpar framför Linköpings mål.Foto: STEFAN JERREVÅNG / TT
Foto: 

Backen med blicken har kallats Linköpings själ och är en av SHL:s största genom tiderna. En sorts högerfattad lightversion av Nicklas Lidström som aldrig tycks göra ett fel och alltid tycks stå rätt. I torsdags gjorde Magnus Johansson sin 700:e match i Linköping och bar tillfälligt detta nummer på ryggen mot Växjö Lakers.

Och det hjälpte inte det minsta att Växjö startade matchen piggt, initiativrikt och tempostarkt. Det spelade ingen roll att Erik Josefsson gav Växjö ledningen med 1–0, dessutom i powerplay.

Annons

Linköping i allmänhet och Magnus Johansson i synnerhet ville annat.

Magnus Johansson kvitterade till 1–1. Han passade Pär Arlbrandt till 3-1 och 4-1 och åkte sedan upp och prickade in 5-1.

– Vi har mött Linköping flera gånger tidigare där Mange varit ordinär. I kväll följer han med upp i anfallen och vi misslyckas med att plocka bort honom. Det var kul att han applåderades före matchen men sedan hade vi gärna fått se till att tysta publiken, sa Sam Hallam.

Vad var det som hände efter ert ledningsmål?

– Det är lite småbeslut som blir fel. Vi jobbar hårt men har inte riktigt skallarna med oss. Vi tar lite för långa byten, vi väljer ibland att inte rensa ut pucken när vi borde göra det, vi tittar lite för mycket på puck istället för att hålla koll på passningslinjerna. Sådana saker.

En del spelare som imponerat på sistone föll ner rejäla personliga svackor i Cloetta Center. Målvakten Mattias Modig var en av dem. Efter tre raka segrar efter utmärkt målvaktsagerande var han direkt svag mot Linköping. Detsamma gällde backen Ville Varakas vars lugna trygga jag inte stod att känna igen.

– Vi hade några puckar som studsade emot oss. Vi stred bra, vi fick våra chanser att göra mål men tog dem inte. Sex insläppta mål, då måste vi titta oss i spegeln igen och börja jobba på defensiven, sa Varakas.

Med 1.45 kvar att spela, i underläge 2–5, valde Sam Hallam att plocka ut Mattias Modig. Så här motiverade Växjötränaren beslutet:

– Jag kände att om vi bara kan vinna en tek och få ett snabbt mål skulle vi kunna störa. Linköping har darrat tidigare i år och allt kan hända.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons