Annons

LIV-stjärnan rasar trots miljonregnet: "Det suger"

Golfstjärnan Talor Gooch har spelat in över 80 miljoner kronor under två veckor på saudistödda LIV-touren.
Trots det är amerikanen missnöjd efter att ha tvingats skatta bort stora delar av prissumman.
– Det suger, säger Gooch.
Golf • Publicerad 1 maj 2023
Talor Gooch är inget fan av australiska skatteregler. Arkivbild.Foto: Jason O'Brien/AP/TT

31-årige Gooch är i storform. Amerikanen följde upp sin första seger på Saudiarabienfinansierade LIV-touren i Australien genom att även vinna nästkommande tävling i Singapore.

Segrarna har fyllt Goochs fickor rejält då vardera var värd över 40 miljoner kronor.

Annons

Inte tillräckligt, tycker Gooch efter att ha tvingats skatta bort nära hälften av segerpengarna han vann i Australien.

– Det var lite trist att se 47,5 procent försvinna på grund av australiska skatteregler, säger han i podcasten Fore the People enligt Golf WRX.

– Det suger att nästan hälften av pengarna aldrig kom in på kontot. Jag klagar absolut inte men det som blir kvar är mycket mindre än 4 miljoner dollar.

Lyckligtvis för Gooch kommer inte hans prispengar från Singapore skattas lika hårt då landets skatteregler inte liknar Australiens.

Under fjolårets premiärsäsong spelade Gooch in över 100 miljoner kronor, utöver den bonuscheck han lär ha fått för att skriva på.

Nästa LIV-tourtävling, där även svenske Henrik Stenson spelar, spelas den 12-14 maj i Tulsa i Talor Goochs hemdelstat Oklahoma.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons