Ljungbyforward på väg till Öster

Ljungbys forwardstalang Andreas Birgersson är på väg till Öster.
I gårdagens U21-match mot Ängelholm där Öster vann med 2–1 imponerade 20-åringen och gjorde ett mål.
Sport • Publicerad 12 oktober 2011

– Han gjorde ett bra intryck och förutom målet visade han prov på löpvillighet och jobbade hårt för laget, säger Östers sportchef Peter Kuno Johansson om provspelande Birgersson.

Vart kan det här leda?

– Det kan leda till att han spelar för Öster. Jag ska träffa Ljungby och prata om vårt samarbete och tankarna kring det. Sedan är det tänkt att Andreas ska träna med vårt A-lag i november, där han får känna sig för, säger Kuno.

Andreas Birgersson har successivt spelat sig upp i seriesystemen, via division 4 och elitfyran i moderklubben Rottne, via Rydaholm i trean och Ljungby i division 2, där han gjorde 14 mål den här säsongen.

– Jag tror det är nyttigt att ha den stegringen som han har haft, säger Johansson.

I gårdagens U21-match nickade Birgersson in 1–0 till Öster på inlägg av Daniel Petersson. Danne P som sedan satte segermålet till Öster på straff.

Därmed gick Öster obesegrat genom U21 södras B-slutspel.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.