Lyckad start för Alexander Björk

Växjögolfaren Alexander Björk fick en lysande start på Challengetouren i Båstad.
Sport • Publicerad 2 juli 2010

Den 21-åriga golfaren från Växjö GK gör sin första tävling på den europatäckande Challengetouren. Premiärrundan kunde inte ha slutat mycket bättre. Alexander Björk gick på fyra under par och är med i toppen. En fin avslutning bäddade för resultatet. De fem sista hålen gjorde Växjögolfaren två birdies.

– Jag spelade väldigt, väldigt bra. Jag puttade inte jättebra, men slagen upp på green kom nära flaggan och de birdies som kom var bara att slå i, säger Alexander Björk som trivdes på banan.

– Jag gillade banan. Den passade mig. Den är knepig och inte jättelång.

Med i tävlingen är även Alexander Björks klubbkompis, den betydligt mer rutinerade Klas Eriksson. Han inledde tävlingen med 69 slag, två under par.

På damernas Nordeatour spelade Sanna Johansson upp sig under andra dagen. Hon var hela nio slag bättre än under första rundan och slutade på 71 slag, två under par. Därmed klättrade hon rejält i resultatlistan och nu slåss hon plötsligt om placeringar högt upp i tävlingen.

Den stora förändringen mellan rundorna var spelet på par 5-hålen. På hål 13 gjorde hon dubbelbogey på onsdagen och en birdie på torsdagen. En eagle på hål 16 fixade torsdagens fina resultat. Johanna Westberg leder tävlingen.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.