Inte mycket stämde för Öster när det länge emotsedda mötet med IFK Värnamo ägde rum på Myresjöhus Arena.
Matchen slutade 0–0 efter en match, befriad från underhållning.
Växjö • Publicerad 13 maj 2018
Mattias Pavic och hans lagkamrater i Öster hade ingen lyckad eftermiddag hemma mot Värnamo.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Det största jublet under matchens inledande 45 minuter var när Värnamos back Jon Birkfeldt skulle nicka bollen till målvakten Tobias Andersson men lyckades nicka till Österhörna. Det i sin tur säger en del om underhållningen och prestationen under första halvlek.

Öster lyckades egentligen inte med någonting vettigt. Intentionerna fanns, men inte utförandet. Ideliga felpassningar kunde beskådas på en sommarvarma gräsmattan och det var Värnamo som hade de klart vassaste chanserna, där Max Olsson var ytterst nära att nicka in 0–1 efter 23 minuter. Öster hade ett skott utanför av Jonathan Drott och ett skott från Liridon Silka som blev ett lätt byte för målvakten men i övrigt ingenting. Det var en gnisslande lagmaskin vi såg.

Inte blev det mycket bättre efter paus. Öster hade fortsatt oerhört svårt att få igång passningsspelet och tempot och målchanserna lyste med sin frånvaro. Calle Johansson, Östers utan tvekan bästa spelare, var inblandat i de två som trots allt kom. När han tog sig in i straffområdet i bra läge snubblade han bort situationen och när han nåddes av en djupledsboll knuffades han till marken i ett läge då publiken ville ha straff men inte domaren.

En otäck huvudkollision mot slutet av matchen fick konsekvensen att Östers mittback Fredrik Lundgren fick bäras ut på bår. Det såg illa ut.

Öster måste prestera avsevärt bättre för att inte den här säsongen ska förvandlas till någonting direkt obehagligt.