Månz, Mario och målet gladde

Debut för Roar Hansen och drömmål av Oliver Nedanovski.
Inget av det hjälpte när Öster reste över sundet för träningsspel mot danska Köge. När de 90 minuterna var spelade var resultatet 3–1 (0–0) till de rödvita medborgarna.
Sport • Publicerad 21 februari 2011

Bortsett från att Roar Hansen äntligen stod vid sidlinjen som tränare fanns det två glädjeämnen i Växjölaget efter den svåra bortamatchen mot danske Köge, som inför omstarten av den danska andraligan i mars parkerar på en tredjeplats i den inhemska ligan.

Det ena glädjeämnet i Öster var talangen Oliver Nedanovskis kanon som snyggade till siffrorna kort innan domaren blåste av för dusch och hemfärd över Öresundsbron.

– Ett riktigt snyggt mål. Oliver tar sig fram från en vänsterinnerposition och stänker upp den i nättaket, säger Roar Hansen.

Det andra var det fina mittbacksspelet som firma Mario Vasilj och Månz Karlsson gav prov på.

– De var oerhört resoluta och toga bort sina spelare helt och hållet, sedan tycker jag även att bägge är bra och lugna i passningsspelet framåt, fortsätter Östertränaren.

Det ska även nämnas att Hansen var nöjd med aggressiviteten och kampviljan – inte minst i den första halvleken. För det var knappast något skönspel som stod till buds på konstgräsplanen bredvid Køge Stadion.

– Vi fick en tveksam start de första tio. Vi låg fel i positionerna och fick inte i gång något passningsspel. Därefter tycker jag att vi stod upp bra. Vi skapar inga jättechanser, men det gör inte de heller. Jag tänkte att det här var en typisk 0–0-match, säger Roar Hansen om den första halvleken.

Den icke publikvänliga fotbollen fortsatte i den andra halvleken. Kort in i halvleken tar dock hemmalaget ledningen på hörna genom Simon Makienok Christoffersen. Det var en fast situation som väckte protester i Österlägret då målet föregick av en misstänkt fasthållning.

Efter målet skapar Öster några halvchanser, bland annat ett skott en bit över av Olivier Karekezi. Men närmare än så kommer inte Öster. 2–0 kommer till efter slarv på mittplan i den 83:e matchminuten (Nicolaj Madsen) och 3–0 tillkommer efter en snabb omställning (Marco Agger).

– Efter 70 minuter börjar vi se trötta ut, men det är ju inte meningen att vi ska orka en hel match redan nu. Men självklart ska vi lärdom av att vi inte får tappa koncentrationen även om orken tryter, säger Roar Hansen.

Östers startelva (4–4–2): Joakim Wulff – Stefan Karlsson, Månz Karlsson, Mario Vasilj, Elmin Nurkic – Freddy Borg, David Vidarsson, Denis Velic, Daniel Petersson – Olivier Karekezi, Freddy Söderberg.

Ersättare: Rasmus Rydén (mv), Darijan Bojani, Alexander Henningsson, Christoffer Katenda, Fredrik Lundgren, Oliver Nedanovski. Alla inhoppare utom Rydén kom in i den andra halvleken.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.