Annons

Öbergs bakslag – missar jaktstarten efter bommar

Det blev fiasko för svenskorna i skidskyttesprinten i Nove Mesto.
Elvira Öberg sköt bort sig direkt och slutade på en 63:e plats och missar därmed jaktstarten.
– Jag får helt enkelt inte till det, säger Öberg i SVT.
Skidskytte • Publicerad 3 mars 2023
Ingen lyckad dag för Elvira Öberg i Tjeckien.
Ingen lyckad dag för Elvira Öberg i Tjeckien.Foto: Anders Wiklund/TT

Det blev ingen lyckad dag för skidskyttedamerna när världscupen rullade i gång igen efter VM, i tjeckiska Nove Mesto.

Elvira Öberg, som hade ett tufft mästerskap, sköt bort sig direkt med tre bom i liggande skytte. Det blev inte bättre för systern Hanna Öberg, som också hon sköt tre bom.

Annons

– Det suger att åka på straffrundor. Det är i alla fall tur att jag skjuter fullt i stående, men nej, inget bra lopp i dag. Det är bara att lägga det bakom sig och ta sig an en ny tävling, säger Hanna Öberg i SVT.

Anna Magnusson blev bästa svenska på 28:e plats – och Hanna Öberg 30:e.

För Elvira Öberg, som nu ligger 108 poäng bakom världscupledaren, fransyskan Julia Simon i totalen, var det här ett hårt bakslag. 24-åringen slutade till slut på en 63:eplats och missar därmed lördagens jaktstart. Efteråt medgav Öberg att hon fortfarande känner av sjukdomen hon drabbades av i VM.

– Det är ingen bra dag. Jag känner av det väldigt mycket (sjukdomen). Jag får helt enkelt inte till det, säger Elvira Öberg.

Det blev även tufft för Stina Nilsson. Först bröt hon staven och därefter sköt hon totalt fem bom. Hon slutade på en 72:a plats och missar också jaktstarten (de 30 bästa från sprinten kör jaktstarten).

Det blev dubbelt norskt i topp. Marte Olsbu Røiseland var överlägsen och tvåa blev Ingrid Landmark Tandrevold. Fransyskan Anaïs Chevalier-Bouchet slutade trea.

Övriga svenska resultat: Mona Brorsson 32:a och Linn Persson 35:e.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons