Annons

Matteo Blomqvist-Zampi bröt måltorkan

Inför matchen mot Falkenberg hade Öster spelat två matcher utan att lyckas göra mål. Den sviten spräckte Matteo Blomqvist-Zampi när han satte 0–1 och blev poängräddare åt Öster.
Sport • Publicerad 29 oktober 2012

– Vi hade många bra lägen i första halvlek och själv kände jag mig het. Jag hade nån nick nåt skott som kunde gått in, därför kändes det som en lättnad när jag bredsidade in bollen, säger Matteo Blomqvist-Zampi, som även gjorde senaste målet för Öster när han spikade slutresultatet till 5–1 mot Umeå den 1 oktober.

Därefter hade Öster spelat 0–1 mot både Assyriska och Landskrona tills i går när det blev 1–1 borta mot Falkenberg sedan MBZ gjort sitt åttonde mål för säsongen när han höll sig rätt framme på Stefan Karlssons högerinlägg.

Annons

Inför matchen mot Falkenberg hade Öster spelat två matcher utan att lyckas göra mål.

– Jag vet inte riktigt varför vi har haft svårt att göra mål. Men det var en tuff match mot Assyriska och även mot Landskrona med mycket nerver och press på oss. Men vi har skapat chanser i alla fall.

På lördag spelas sista omgången när Hammarby kommer till Myresjöshus Arena och Blomqvist-Zampi ser fram emot säsongsavslutningen.

– Det blir en rolig match och även om vi redan är klara seriesegrare kommer det förhoppningsvis mycket folk och tittar. Hammarby är ett lag som alltid vill framåt och det brukar bli roligt och öppet spel.

Lite smolk i glädjebägaren i Öster var att vänsterbacken Patrik Bojent tvingades bryta matchen efter 35 minuters spel då han stukade foten i en duell och det är osäkert om han kan delta i Hammarbymatchen.

– Det är alltid svårt att säga så här tidigt, men behöver vi honom kan han nog spela, säger sjukgymnasten Håkan Nilsson.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons