Annons

Mbappé bryter tystnaden: "Inget personligt"

Kylian Mbappé har inte velat uttala sig i media sedan fotbolls-VM drog i gång.
Men nu bryter storstjärnan tystnaden.
Fotboll • Publicerad 4 december 2022

Kylian Mbappé blev stor matchhjälte när han sänkte Polen med två mål i VM-åttondelsfinalen under söndagen. Den 23-årige superstjärnan har nu gjort fem mål på fyra matcher och toppar mästerskapets skytteliga.

Men Mbappé har varit tyst sedan VM drog i gång för drygt två veckor sedan. Efter varje match har han inte velat ställa upp på intervjuer. Han har gått igenom "mixade zonen" utan att prata med journalister.

Annons

Det är något som inte har landat väl hos det internationella fotbollsförbundet, Fifa. De vill helst att man ska stanna och prata. Det är samtidigt ett krav om en spelare vinner priset som "matchens spelare". Anledningen stavas sponsorer.

Men efter matchen mot Polen pratade Kylian Mbappé med den samlade presskåren. Han avslöjade då att franska fotbollsförbundet har bötfällts av Fifa.

– Jag vet att förbundet har fått böter, men det kommer jag ta hand om. De behöver betala något jag har orsakat, säger han enligt franska radiostationen RMC.

Kylian Mbappé fortsätter:

– Jag vet att många har undrat, men sanningen är att det inte är något personligt mot journalister. Jag vill vara 100 procent fokuserad på uppgiften och inte slösa energi på något annat.

Uppgiften? Ja, det förstås att vinna VM.

– Jag är besatt. Det är min dröm att vinna VM och jag är lycklig lottad som får vara med och spela. Jag har planerat hela min säsong efter det här, fysiskt och mentalt. Det går bra hittills men vi har lång väg kvar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons