Annons

Mellberg tillbaka i Brommapojkarna

Olof Mellberg är tillbaka som tränare i allsvenska nykomlingen Brommapojkarna.
Den före detta landslagsstjärnan kommer att leda BP tillsammans med Andreas Engelmark, skriver klubben på sin webbplats.
Fotboll • Publicerad 5 december 2022
Olof Mellberg är tillbaka som tränare i BP. Arkivbild.
Olof Mellberg är tillbaka som tränare i BP. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Mellberg var tränare i BP 2016-17 och tog laget från division 1 till allsvenskan. Där kunde han dock inte leda BP då han inte ännu hade fått den nödvändiga tränarlicensen.

Efter det har Olof Mellberg varit tränare i danska Fremad Amager och i Helsingborg.

Annons

"Jag är oerhört glad och nöjd att få presentera Olof Mellberg som ny tränare i vårt herrlag. Och att i detta även få lyfta upp Andreas Engelmark till att få dela ledarskapet över herrtruppen tillsammans med Olof. Andreas har varit starkt bidragande i föreningen sedan många år, dels i rollen som akademichef och under de senaste tre säsongerna som assisterande tränare i herrlaget", säger klubbdirektör Peter Kleve.

Andreas Engelmark måste först få tränarlicens, annars kommer han att vara assisterande tränare, uppger BP.

Mellberg och Engelmark ersätter Christer Mattiasson som på måndagen presenterades som tränare i allsvenska konkurrenten Sirius.

Mattiasson tog BP från division 1 till allsvenskan.

"Vi vill tacka Christer för hans arbete i vår förening de senaste två säsongerna. Vi har sett fantastiska resultat och vi är glada över vad han bidragit med i vår verksamhet", säger Kleve.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons