Annons

Milojevic ny tränare i Hammarby: "Stolt"

Allsvenska Hammarby har gjort klart med Stefan Billborns ersättare.
Det blir Milos Milojevic som tar över som huvudtränare.
"Det känns väldigt bra att komma hit till Hammarby, och det är med stolthet jag tar mig an den här uppgiften", säger han i ett pressmeddelande.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2021
Milos Milojevic är ny tränare i Hammarby.
Milos Milojevic är ny tränare i Hammarby.Foto: Hammarby Fotboll

Milos Milojevic kommer närmast från en roll som assisterande tränare i Röda Stjärnan och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig tre och ett halvt år framåt.

"Det var viktigt för oss att få in en tränare med internationell erfarenhet samtidigt som han är uppdaterad på svensk fotboll. Milos är tydlig i sitt ledarskap, liksom i sin spelidé och i sin kravställning på spelartruppen", säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Annons

Den 38-årige serben har tidigare tränat Mjällby med stor framgång. Han kom dit 2018 och var med och förde klubben från division ett till allsvenskan på två år.

Milojevic kommer att ha sitt första möte med Hammarbys spelartrupp under måndagen. Första allsvenska matchen som Hammarbys tränare blir den 4 juli mot Halmstad.

"Hammarby vill fortsätta utvecklas och ta flera titlar, vilket matchar mina ambitioner. Det är en stor utmaning, men i en bra miljö med stor potential. Min uppgift är att utveckla spelet och samtidigt utveckla spelare, och jag ser fram emot att vara med och bidra till den resa Hammarby är inne på", säger Milos Milojevic.

Tidigare i veckan fick Stefan Billborn sparken som tränare för Hammarby – trots att laget vann svenska cupen i slutet av maj. Hammarby har dock blandat och gett i allsvenskan och är efter åtta omgångar åtta i tabellen med elva poäng.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons