GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Missar av von Eckermann sänkte Sverige

Det svenska laget kunde inte utmana om segern i Nations Cup-hoppningen i Sopot.
Det blev en sjätteplats sedan stjärnan Henrik von Eckermann haft en dålig dag.
Ridsport • Publicerad 12 juni 2022
Henrik von Eckermann, här på hästen Glamour Girl, hade ingen bra dag i nationshoppningen i Sopot. Arkivbild.
Henrik von Eckermann, här på hästen Glamour Girl, hade ingen bra dag i nationshoppningen i Sopot. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Henrik von Eckermann var den ende av de tre OS-guldmedaljörerna som fanns med i laget när Sverige gjorde debut för året i ridsportens prestigefyllda lagtävling i Polen.

Men det tänkta säkra ankaret överraskade negativt genom att vara sämst i det svenska laget. von Eckermann och hästen Hollywood V stod för ett vattentramp och en rivning i båda omgångarna och fick dessutom ett tidsfel på slutet.

Hela 17 fel på två omgångar är inte den rutinerade von Eckermann van vid.

Nu slutade Sverige först på sjätte plats i deltävlingen i Sopot. Angelica Augustsson Zanotelli och Wilma Hellström hade fyra fel vardera, medan Douglas Lindlöw noterades för tio fel.

Härnäst väntar de penningstinna Global Champions-tävlingarna i Stockholm kommande helg med ett stjärnspäckat internationellt startfält. Där tävlar såväl von Eckermann som Augustsson Zanotelli, liksom OS-guldmedaljörerna Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.