Mjällby tog fjärde raka segern i allsvenskan

Formstarka nykomlingen Mjällby har undan för undan klättrat i tabellen.
Segern med 3–1 hemma mot Häcken innebar att nykomlingen från Blekinge nu har fyra raka allsvenska segrar på sitt cv.
Fotboll • Publicerad 12 juli 2020
Mjällby tog en tung seger hemma mot Häcken.
Mjällby tog en tung seger hemma mot Häcken.Foto: Rickard Nilsson/TT

Ett lag med tre raka allsvenska segrar mot en motståndare som inte släppt in mål under sina tre senaste matcher – såväl Mjällby som Häcken kom till spel stärkta av övertygande prestationer på sistone. Den inledande halvleken gick i Mjällbys favör. Mamudu Moro och David Löfquist spelade sig fram i ett snyggt anfall som den sistnämnde avslutade. Häckens målvakt Peter Abrahamsson klarade vid det tillfället.

En stund senare sprack dock den nolla som Peter Abrahamsson då hållit under drygt fem timmars spel. David Batanero slog en högklassig hörna som Besard Sabovic satte i mål – 1–0 till Mjällby.

– Jag har verkligen väntat på mitt första mål den här säsongen. Jag har haft något läge och även missat en straff, jag är ju här för att göra mål, säger Sabovic.

Första nickmålet

Att målet kom via en nick förvånade inte minst målskytten själv.

– Mitt första nickmål i seniorfotbollen, lite otippat, säger Sabovic till TT angående hur målet gick till.

Mjällbys offensiva spjutspets Mamudu Moro såg pigg ut redan under den inledande halvleken och efter paus fick han utdelning. Moro inledde den andra halvleken med att göra två mål vilket betydde att Mjällby hastigt, men mindre lustigt för gästande Häcken, var i tremålsledning.

– Två riktigt fina avslut av Moro, berömmer Besard Sabovic.

Ännu ett Mjällbymål, dock ett självmål denna gång, innebar en snabb Häckenreducering till 1–3. Gästerna från Hisingen försökte flytta fram sina positioner, men kom inte närmare än så den här aftonen.

– De har mer boll än vi, men jag tycker inte att de kom fram till några lägen, säger Besard Sabovic.

Mjällby tvåa

Segern innebar att nykomlingen Mjällby överraskande är ny tvåa i den aningen haltande allsvenska tabellen.

– Jag tror att vi har åtta spelare som inte spelat i allsvenskan tidigare, jag tycker vi vuxit in i det bra, säger Marcus Lantz till TT.

Besard Sabovic menar att inget lag framöver kommer att kunna åka till Strandvallen och spela hem enkla poäng.

– Det är inte orättvist att vi ligger tvåa, vi vill stressa storlagen, säger han.