Annons

New York Rangers vann draftlotteriet

New York Rangers vann nattens draftlotteri i NHL och kan nu välja den kanadensiska supertalangen Alexis Lafrenière som nummer ett i oktober.
Ishockey • Publicerad 11 augusti 2020
Alexis Lafrenière, som jublar efter söndagens final i Junior-VM 2020, är den troliga draftettan som New York Rangers nu kan lägga vantarna på. Arkivbild.
Alexis Lafrenière, som jublar efter söndagens final i Junior-VM 2020, är den troliga draftettan som New York Rangers nu kan lägga vantarna på. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Därmed ett helt okej tröstpris för Henrik Lundqvist, Mika Zibanejad och övriga i det lag som för några dagar sedan fick lämna slutspelsbubblan i Toronto efter att ha förlorat mot Carolina med 3–0 i matcher.

Alexis Lafrenière är en 18-årig ytterforward som spelat sin hockey i den kanadensiska juniorligan QMJHL för Rimouski Oceanic de tre senaste säsongerna. Den gångna säsongen svarade han för 112 poäng, fördelat på 35 mål och 77 assists, på 52 matcher och vann poängligan i överlägsen stil.

Annons

I slutet av juni genomfördes det första lotteriet med de sju lag som helt missade slutspel. Där skedde något så ovanligt som att inget lag fick förstavalet. Så den här gången var det de åtta NHL-klubbar som blev utslagna under den förturnering till slutspelet som avslutades i söndags som gjorde upp om valet. Förutom New York Rangers hade Edmonton, Florida, Minnesota, Nashville, Pittsburgh, Toronto och Winnipeg chansen.

Det är första gången sedan 1965 som New York Rangers får drafta som nummer ett. I övrigt tros både Djurgårdens Alexander Holtz och Frölundas Lucas Raymond bli tingade tidigt.

Fakta: Turordningen för förstarundan i NHL-draften

1. New York Rangers

2. Los Angeles

3. Ottawa (från San Jose)

4. Detroit

5. Ottawa

6. Anaheim

7. New Jersey Devils

8. Buffalo

9. Minnesota

10. Winnipeg

11. Nashville

12. Florida

13. Carolina

14. Edmonton

15. Pittsburgh

Övriga lags placering avgörs av hur det går i det pågående slutspelet.

Källa: NHL

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons